Capítol 7. Diàlegs

El diàleg Gestor de la paleta

El gestor de la paleta permet afegir, eliminar o intercanviar fils des de la vostra paleta actual i l'esquema seleccionat. Podreu eliminar tots els fils no utilitzats de la vostra paleta actual i en podreu afegir de nous a l'esquema. A més, des d'aquí podreu obrir el diàleg de calibratge del fil.

Podeu assignar el nombre de brins de cotó utilitzats per a cada fil, tant per a puntades com per a repunts. Aquesta informació s'utilitzarà per a calcular la quantitat de fil requerit en el disseny final.

El diàleg inclou un botó Tria el color, el qual permet seleccionar un color des de qualsevol lloc de la pantalla. Aquest podria ser des d'una imatge de fons, per exemple, per a permetre una fàcil selecció de colors coincidents. El cursor canviarà a una creu amb una mostra de color indicant el color del píxel que es troba a sota de la creu. Després de fer clic en un píxel, se seleccionarà un fil que coincideixi estretament amb el color seleccionat a la llista de fils.

Selector de símbols

Per a cadascun dels fils es pot assignar un símbol. El diàleg selector de símbols mostra tots els símbols disponibles. Els símbols emprats es mostren en gris i un consell d'eina mostrarà «Usat» quan es passi per sobre del símbol. Per a la paleta, la biblioteca de símbols utilitzada també es pot canviar seleccionant-ne una des de la llista desplegable. A tots els fils se'ls assignarà un símbol des de la biblioteca nova.