Hoofdstuk 1. Wacom tabletinstellingen

De module tablet van Systeeminstellingen behandelt alle instellingen voor uw grafische tablet. Alle door het project Linux® Wacom driver ondersteunde tablets worden behandeld door deze instellingen van het interface. Ga na dat uw tablet wordt gedetecteerd ofwel via xorg.conf of HAL en in het algemeen werkt. Kijk in de sectie tabletdetectie voor meer informatie.

Belangrijk

De wacom-tools of het apparaatstuurprogramma xf86-input-wacom moet geïnstalleerd zijn op uw computer en xsetwacom moet beschikbaar zijn om deze module juist te laten werken.

De module is in verschillende tabbladen gesplitst die alle aspecten uw tablet en de pen behandelen: Profielen, Algemene informatie, Instellingen stylus, Snelknoppen, Pad-mapping en Aanraak-mapping.

Profielbeheer

Dit is het kleine afrolvak met de twee knoppen ernaast. U kunt nieuwe profielen aanmaken en reeds bestaanden verwijderen. Elk profiel wordt opgeslagen en gespecificeerd voor het nu verbonden tablet. Als u een nieuw profiel aanmaakt, zal het automatisch er een aanmaken met de standaard instellingen zoals teruggegeven door de wacom-hulpmiddelen.

Hier kunt u verschillende profielen voor uw instellingen specificeren. Bijvoorbeeld of u een verschillend gedrag van de pen wilt hebben wanneer u het als een muisvervanger gebruikt voor uw dagelijkse werk of als een pen om iets te tekenen.

Elk profiel kan meteen gewijzigd worden en wijzigt direct het gedrag van uw tabletinvoer.

Opmerking

De kded-tablet-daemon moet in de actergrond actief zijn om de profielen te wijzigen en ze toe te passen op het tablet. Al het werk wordt gedaan door de daemon. De module Systeeminstellingen wijzigt alleen de profielinstellingen voor de daemon.