Tablet

Hier kunt u de andere eigenschappen van het tabletgebied wijzigen via het tabblad Tablet als deze samen met een pen wordt gebruikt. U kunt hier de oriëntatie van het tabletgebied, het aanraakgebied en de cursorvolg-modus instellen.

Volgmodus van stylus

  • Met het scherm overeen laten komen (absolute modus) : in deze modus beweegt de pencursor met een absolute beweging over het tablet. De randen van het tablet komen overeen met de randen van het scherm.

  • Met de cursor overeen laten komen (relatieve modus) : in deze modus beweegt de pencursor met een relatieve beweging over het tablet.

Oriëntatie

U kunt hier de oriëntatie van het tabletgebied instellen. U kunt zelf de oriëntatie via de keuzelijst instellen maar als u de keuzemogelijkheid Automatisch samen met scherm draaien inschakelt, dan zal het tablet automatisch de stand van het scherm volgen. Dit gebeurt door te luisteren naar de xrandr events als het scherm van stand verandert.

Als u het probleem heeft dat het tablet altijd in de verkeerde richting wordt verdraaid dan kunt u Automatisch draaien inverteren inschakelen.

Tablet-mapping

Hier kunt instellen welk gedeelte van het tablet gebruikt wordt voor welk scherm. Dit is noodzakelijk om in de absolute stylus modus het tabletgebied overeen te laten komen met het gebruikte schermgebied. Lees Dialoogvenster voor de selectie van een gebied voor meer informatie.

Opmerking

Deze optie werkt niet voor de relatieve cursormodus.