Hoofdstuk 7. Dialogen

Het dialoogvenster Paletbeheerder

Met de paletmanager kunt u garens toe voegen, verwijderen of verwisselen bij het huidige palet en het geselecteerde kleuren-schema.U kunt alle niet gebruikte garens van het huidige palet verwijderen en ook kunt u nieuwe garens aan het kleuren-schema toevoegen.Ook kunt u van hieruit de garen kalibratie dialoog openen.

U kunt een aantal katoen-strengen gebruikt voor elk garen toewijzen, zowel voor de steken als voor de rijgsteken. De berekening voor de totale benodigde hoeveelheid garen in het uiteindelijke ontwerp zal deze informatie gebruiken.

De dialoog bevat een knop Kleur kiezen die de selectie van een kleur ergens van het scherm toestaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn van een achtergrondafbeelding om gemakkelijke selectie van overeenkomstige kleuren mogelijk te maken. De cursor zal veranderen in een kruis met een kleurenstaal die de kleur van het pixel onder het kruis aangeeft. Na klikken op een pixel, zal een draad gekozen worden, uit de lijst met draden, met een kleur die dichtbij de geselecteerde kleur ligt.

Selectie van symbolen

U kunt aan elk van de garens een symbool verbinden. De dialoog voor symboolselectie toont alle beschikbare symbolen. Onbruikbare symbolen zijn zichtbaar als een vierkantje, symbolen die al gebruikt zijn zien er rood uit. Als u met de muis erboven zweeft dan laat een tekstballon de tekst Gebruikt zien. Voor het palet kunt u de gebruikte symboolbibliotheek inwisselen door een ander uit de keuzelijst te selecteren. Alle garens zullen vervolgens aan een symbool uit de nieuwe bibliotheek worden gekoppeld.