Het "patroon bibliotheek" dialoog

De patroon bibliotheek manager toont links een hiërarchische boom van categorieën met rechts van de gekozen categorie een lijst van patronen. Dit venster heeft niet de focus en daarom hoeft u het niet te sluiten als u aan het patroon werkt.

De eenvoudigste manier om de bibliotheek-patronen te gebruiken is door ze te verslepen naar het werkvlak. Als alternatief kunt u met rechtermuisknop op een patroon in de bibliotheek klikken zodat er een context-menu te zien is met een kopieer-keuze, deze kunt u vervolgens net zoveel in het werkvlak plakken als u wenst.

Andere items in het context-menu zijn:

  • Verwijderen: Verwijdert een item uit de bibliotheek, dit moet u wel bevestigen in een venstertje.

  • Eigenschappen: Toont de eigenschappen voor het onderdeel.

Het eigenschappen-venster toont voor elk item de maat, de gebruikte kleuren, de startlijn en de erbij horende toets op het toetsenbord . De startlijn wordt gebruikt voor de verticale positie van de letter ten op zichtte van de cursor-positie wanneer de Alphabet-tool wordt gebruikt.Een positieve waarde beweegt het omlaag, een negatieve waarde omhoog. De bijbehorende letter is alleen nodig voor gebruik met het Alphabet tool.Na het klikken op de bijbehorende tekst-venster, wordt de volgende ingedrukte toets, inclusief modifiers (Shift, Ctrl, etc.) gebruikt als toets.

Creëer een nieuwe bibliotheek door met de rechtermuisknop te klikken op een bestaande categorie voor een sub-categorie, of op een leeg gedeelte van de bibliotheek voor een nieuwe categorie op het bovenste niveau, selecteer Nieuwe categorie , kies een naam en klik op OK.

Maak een nieuwe bibliotheek-patroon door een gebied te selecteren op het werkvlak, selecteer kopiëren, gebruik daarna rechtermuisknop op een bestaande categorie en gebruik plakken.Pas indien nodig de eigenschappen aan om het te verbinden met een toets zodat het gebruikt kan worden in de letter bibliotheek.

Bibliotheek-patronen kunt u naar andere een bibliotheek-verzameling verslepen, zodat u ze opnieuw naar wens kunt indelen. Let op: er is geen controle of de toegewezen letter uniek is , als een tweetal bibliotheek-patronen een zelfde letter hebben toegewezen, moet men dat zelf verhelpen.