De "afbeelding importeren" dialoog

Aan de linkerkant is een voorbeeld te zien van het ingevoegde afbeelding, gebaseerd op de instellingen rechts.

Het garenschema voor het uiteindelijke patroon is instelbaar, standaard is dit dezelfde als die in Bestand eigenschappen dialoogvenster. Voor het patroon is het maximum aantal kleuren inschakelbaar en zo nodig aanpasbaar, standaard heeft het geïmporteerde patroon hetzelfde aantal kleuren als dat er in de originele afbeelding aanwezig waren. Door het inschakelen van Kleur negeren kunt met behulp van de druppelaar een kleur in de afbeelding selecteren die bij het importeren genegeerd wordt. Dit is handig om de achtergrond te verwijderen die ongewenst is bij het omzetten naar steken. De genegeerde kleuren zijn in de voorbeeldweergave te zien als een schaakbordpatroon.

De waarde van het stoftellen begint standaard met waarde uit Bestand eigenschappen dialoog en de schaal zal zo worden gekozen dat de uiteindelijke afmetingen zo dicht als mogelijk bij de standaard patroon-afmetingen blijft. Deze waarden kunt u later nog naar wens wijzigen.

Het keuzevakje Afbeelding bijsnijden stelt u in staat de voorbeeldafbeelding af te snijden. Klik en sleep over de voorbeeldafbeelding om het gewenste gebied te selecteren. Rasterlijnen worden getoond voor het selecteren van het beginpunt om meer accurate plaatsing te geven. Nadat een gebied is geselecteerd zal het voorbeeld opnieuw worden gerenderd om het afgesneden gebied te tonen. Verder bijsnijden kan gedaan worden indien vereist. Klikken op de resetknop of bijsnijden uitzetten zal het voorbeeld terug brengen naar de originele afbeelding.

Het keuzevakje Breuk-steken gebruiken maakt het mogelijk om breuksteken te gebruiken bij een geïmporteerde afbeelding. Dit maakt de resolutie van een geïmporteerde afbeelding twee keer zo groot zonder de afmeting van het patroon te veranderen.

Door op de knop OK te klikken zal de afbeelding omgezet worden naar een patroon.