De omgeving instellen om uw KDE Plasma™ Desktop te starten

Aangenomen dat u een speciale gebruiker heeft gebruikt om KDE Plasma™ te bouwen, en u al een geïnstalleerde Plasma™ versie heeft, dan kan het starten van uw nieuwe Plasma™ een beetje tricky zijn, omdat de nieuwe Plasma™ voorrang moet krijgen over de oude. U moet de omgevingsvariabele van uw login scripts wijzigen om er voor te zorgen dat de nieuw gebouwde desktop wordt gebruikt.

Automatisch een login driver installeren

Vanaf versie 1.16, zal kdesrc-build proberen om een geschikte login driver te installeren, waarmee u kunt inloggen naar uw kdesrc-build-gebouwde KDE desktop vanaf uw inlog manager. Dit kunt u uitschakelen door de optie install-session-driver in het configuratiebestand te gebruiken.

Opmerking

Als kdesrc-build in de pretend mode zal de sessie niet ingesteld worden.

Deze driver werkt door een aangepaste xsession sessie-type op te zetten. Dit sessie-type zou standaard moeten werken met de sddm aanmeldbeheerder (waar het verschijnt als een Aangepaste sessie), maar voor andere aanmeldbeheerders (zoals LightDM en gdm) kan het nodig zijn dat u extra bestanden moet installeren om xsession mogelijk te maken.

Xsession ondersteuning voor distributies toevoegen

De standaard login managers van sommige distributies kunnen extra pakketten nodig hebben om xsession logins te kunnen ondersteunen.

Handmatig ondersteuning voor xsession toevoegen

Als er voor uw distributie geen distributie-specifieke aanwijzingen aanwezig zijn in de paragraaf met de naam “Xsession ondersteuning voor distributies toevoegen”, dan kunt u als volgt handmatig een Custom xsession login entry aan de lijst van sessie-types voor uw distributie toevoegen:

Procedure 2.1. Een .xsession login sessie type toevoegen.

Opmerking

Deze procedure heeft waarschijnlijk administratieve privileges nodig om uitgevoerd te kunnen worden.

 1. Creëer het bestand /usr/share/xsessions/kdesrc-build.desktop.

 2. Zorg ervoor dat in het zojuist aangemaakte bestand de volgende tekst voorkomt:


  Type=XSession
  Exec=$HOME/.xsession
  Name=KDE Plasma Desktop (unstable; kdesrc-build)

  De entry $HOME moet u vervangen door het volledige pad naar uw persoonlijke map (voorbeeld, /home/user). De desktop entry specificatie is niet toegestaan in algemene (user-generic) bestanden.

 3. Als de login manager opnieuw is gestart, dan zou het een nieuw sessie type moeten tonen, KDE Plasma Desktop (unstable; kdesrc-build) in zijn lijst met sessies, die zou moeten proberen om de .xsession-bestand geïnstalleerd door kdesrc-build op te starten als u die selecteert bij het inloggen.

  Opmerking

  Het is wellicht het makkelijkste de computer te herstarten om de login manager te herstarten, als de login manager de updates van de /usr/share/xsessions map niet opmerkt.

De omgeving handmatig instellen

Deze documentatie had instructies over welke omgevingsvariabele u moest instellen om de nieuw gebouwde desktop te laden. Deze instructies zijn verplaatst naar een appendix (de paragraaf met de naam “Een KDE aanmeldprofiel instellen”).

Als u de intentie heeft om uw eigen login support in te stellen dan kunt die appendix consulteren of het bestand kde-env-master.sh.in bekijken dat met de kdesrc-build-broncode is meegeleverd.