Gestionar les plantilles

Des de l'assistent FitxerNou des d'una plantilla..., també podreu baixar plantilles de fitxers addicionals fent clic al botó Obtén més plantilles.... Aquest obrirà un diàleg «Obtén les novetats candents», des d'on podreu instal·lar plantilles addicionals, així com actualitzar-les o eliminar-les. També hi ha un mòdul de configuració per a les plantilles, al qual es pot arribar fent clic a ArranjamentConfigura el KDevelop...Plantilles. A partir d'aquí, podreu gestionar tant les plantilles de fitxers (s'ha explicat anteriorment) com les plantilles de projectes (emprades per a la creació de projectes nous).

Per descomptat, si cap de les plantilles disponibles s'adapta al vostre projecte, sempre podeu crear-ne de noves. La manera més senzilla probablement és copiant i modificant una plantilla existent, tot i que disposeu d'una breu guia d'aprenentatge i un llarg document d'especificació per a ajudar-vos. Per a copiar una plantilla instal·lada, obriu el gestor de plantilles fent clic a ArranjamentConfigura el KDevelop...Plantilles, seleccioneu la plantilla que voleu copiar i després feu clic al botó Extreu la plantilla. Seleccioneu una carpeta de destinació, feu clic a D'acord, i el contingut de la plantilla s'extraurà a la carpeta seleccionada. Ara podeu editar la plantilla obrint els fitxers extrets i modificant-los. Una vegada acabeu, podreu importar la plantilla nova al KDevelop obrint el gestor de plantilles, activant la pestanya corresponent (siguin Plantilles de projectes o Plantilles de fitxers) i feu clic a Carrega una plantilla. Obriu el fitxer de descripció de la plantilla, el qual és el que té el sufix «.kdevtemplate» o «.desktop». El KDevelop comprimirà els fitxers dins d'un fitxer de plantilles i l'importarà.

Nota

En copiar una plantilla existent, assegureu-vos de canviar el seu nom abans d'importar-la una altra vegada. En cas contrari, sobreescriureu el model antic o acabareu amb dues plantilles amb noms idèntics. Per a canviar el nom d'una plantilla, canvieu el nom del fitxer de descripció a quelcom únic (però mantenint el sufix) i canvieu l'entrada Nom al fitxer de descripció.

Si voleu escriure una plantilla des de zero, podeu començar amb una plantilla de classe per a C++ de mostra creant un projecte nou i seleccionant Plantilla de classe en C++ a la categoria KDevelop.