Crear projectes a partir de zero

Per descomptat també hi ha la possibilitat d'iniciar un projecte nou des de zero. Això es pot fer emprant l'element de menú ProjectesNou des d'una plantilla..., el qual presentarà un diàleg per a la selecció de plantilles. Algunes plantilles de projectes venen amb el KDevelop, però encara n'hi ha més de disponibles mitjançant la instal·lació de l'aplicació KAppTemplate. Escolliu el tipus de projecte i el llenguatge de programació des del diàleg, introduïu un nom i una ubicació pel vostre projecte, i feu clic a Següent.

La segona pàgina del diàleg permet establir un sistema pel control de versions. Trieu el sistema que voleu utilitzar, i completeu si cal la configuració del sistema. Si no voleu emprar un sistema pel control de versions, o el voleu configurar manualment després, escolliu Cap. Una vegada satisfet amb la vostra elecció, premeu Finalitza.

El vostre projecte està creat, de manera que podeu provar la construcció o instal·lació. Algunes plantilles inclouran comentaris dins del codi, o fins i tot un fitxer README a part, i es recomana que primer els llegiu. A continuació, podreu començar a treballar en el vostre projecte, afegint-li les característiques que vulgueu.