Hoofdstuk 2. Kfloppy gebruiken

Bij het starten van Kfloppy wordt er een venster geopend waar de gebruiker de instellingen kan configureren.Deze opties staan hieronder omschreven.

Let op

Zorg ervoor dat uw diskette niet is aangekoppeld. Kfloppy kan geen aangekoppelde diskettes formatteren.

Instellingen

De instellingen worden gekozen door middel van drie keuzelijsten aan de linker bovenkant van Kfloppy.

Diskettestation

Wanneer u op de bovenste keuzelijst klikt, waar Diskettestation: op staat, kunt u de volgende twee opties kiezen:

  • Primair

  • Secondair

Wanneer u op de tweede keuzelijst klikt, waar Grootte: op staat, kunt u de volgende vier opties kiezen:

  • 3,5" 1,44MB

  • 3,5" 720KB

  • 5,25" 1,2MB

  • 5,25" 360KB

De Linux®-versie van Kfloppy heeft ook een keuze voor grootte genaamd:

  • Autodetecteren

Opmerking

Het disketteformaat 800KB, dat wordt gebruikt door Mac®-diskettestations, kan niet worden gebruikt op PC-diskettestations. Deze zijn niet in staat om dit type diskette te formatteren.

Bestandssystemen

De derde keuzelijst, die Bestandssystemen heet, geeft de gebruiker de mogelijkheid om de volgende keuzes te kiezen, als ze toepasselijk zijn:

Dos

Met deze keuze zal Kfloppy het MS-DOS/Windows®-bestandssysteem op de diskette plaatsen. De gebruiker zal hoogstwaarschijnlijk dit bestandssysteem willen als hij of zij de diskette wil gebruiken met deze besturingssystemen, aangezien die geen andere bestandssystemen herkennen. (Dit wordt ondersteund voor Linux® en BSD™).

ext2

Met deze keuze zal Kfloppy het bestandssysteem op de diskette zetten dat meestal gebruikt wordt door Linux®, echter zelden op diskettes. (Dit wordt ondersteund voor Linux® en BSD™).

UFS

Met deze keuze zal Kfloppy het bestandssysteem op de diskette zetten dat meestal gebruikt wordt door FreeBSD®. De gebruiker zal hoogstwaarschijnlijk dit bestandssysteem willen als hij of zij de diskette wil gebruiken met FreeBSD®. (Dit is alleen ondersteund voor BSD™).

Minix

Met deze keuze zal Kfloppy het bestandssysteem op de diskette zetten dat meestal gebruikt wordt door Linux®. (Dit is alleen ondersteund voor Linux®).