Hoofdstuk 1. Inleiding

Tellico

Tellico is een programma voor het beheren van verzamelingen. Het begon als een eenvoudige beheerder voor een boekenverzameling en is uitgebreid met standaard verzamelingensjablonen voor bibliografieën, stripboeken, video's, muziek, penningen, stempels, visitekaartjes, videospellen, wijnen, bordspelen en lijsten van bestanden. Bovendien kunnen er eigen verzamelingen mee worden gebouwd voor iets anders om te verzamelen.

Wat Tellico is

Tellico houdt de items in een verzameling bij en biedt een gemakkelijke manier om gegevens voor elk item it te voeren. Het biedt verschillende veldtypen en staat een ongelimiteerd aantal gebruikergedefineerde velden toe. De items in een verzameling kunnen worden gegroepeerd op elk veld om het organiseren gemakkelijk te maken en weergaven aanpasbaar zodat u zo weinig of zoveel als u wilt te zien.

Uitleningen van items in uw verzameling kunnen worden gevolgd, inclusief verloopdatum. Verzamelingen kunnen worden geïmporteerd of geëxporteerd met een verscheidenheid aan formaten, om gemakkelijke uitwisseling of publicatie van gegevens mogelijk te maken.

Wat Tellico niet is

Tellico is geen geluid- of videospeler. Het biedt geen faciliteiten voor het lezen of wijzigen van multimedia-bestanden. Het biedt ook geen bewerking van afbeeldingen. Hoewel Tellico enige functionaliteit heeft voor beheer van bibliografische lijsten, is het geen volledige bibliografische beheerder van verwijzingen. Tellico heeft ook niet de pretentie van het hebben van alle mogelijkheden van een volledige relationele database.

Bij wijze van waarschuwing, Tellico is een hobby van de auteur en er worden geen garanties gegeven over zijn functionaliteit, nut of anderszins. Meer informatie is beschikbaar in de licentieverklaring.