Terminologie

Verzamelingen

In Tellico, is een verzameling het document. Er is slechts één verzameling in elk bestand van Tellico. Een verzameling bevat elk aantal velden en items. Tellico ondersteunt standaard 12 specifieke verzamelingtypen: boeken, bibliografische items, stripboeken, video's, muziek, visitekaartjes, munten, postzegels, videospellen, wijnen, bordspellen en lijsten met bestanden. Daar naast is een leeg generiek sjabloon voor een verzameling beschikbaar voor elk ander type verzameling of lijst.

Verzamelingsvelden

Elke verzameling kan een ongelimiteerd aantal velden hebben. Tellico ondersteunt elf typen velden, wat mogelijkheden biedt voor een reeks van verschillende gegevens. De velden kunnen bewerkt worden met de Dialoog voor velden in de verzameling" en worden verder verklaart in de sectie Typen velden.

Items in de verzameling

Een item is het basis record in Tellico. Elk item bevat een enkele waarde voor elk veld in de verzameling. Een verzameling kan een ongelimiteerd aantal items bevatten, althans in theorie, omdat de gehele verzameling zich altijd in geheugen bevindt, te veel items zou de toepassing kunnen vertragen.

Tellico is getest met een verzameling van 10.000 items en de snelheid voldeed. Als er echter veel grote afbeeldingen in de verzameling zitten, dan kan het laden en verwerken aanzienlijk vertraagd worden. De prestatie kan verbeterd worden door Tellico afbeeldingen apart van het gegevensbestand zelf op te slaan, ofwel in de specifieke map van de toepassing of een map relatief tot het gegevensbestand. Meer informatie kan worden gevonden in de instellingen-sectie.