Volgers

Met volgers kunt u enkele handelingen in een groep verzamelen, zodat u ze nauwkeuriger kunt volgen. Dit kan handig zijn om de uitgaven te volgen waarvoor u een tegemoetkoming verwacht, of om eenvoudig te weten hoeveel u uitgaf tijdens uw laatste vakantie in Spanje.

Als voorbeeld, stelt u zich voor dat u door uw bedrijf naar Italië bent gestuurd. Daar eenmaal aangekomen, betaalt u voor uw hotelkamer: in Skrooge, kunt u een handeling aanmaken in de categorie "Zakelijk > Reizen > Hotel", en een volger eraan koppelen genaamd "Zakenreis in Italië". U kunt aan deze volger alle zakelijke uitgaven die u daar maakte koppelen. En vervolgens, als alles goed gaat, zal uw bedrijf u voor al deze dingen een vergoeding geven, en kunt u een inkomsten-handeling creëren, en ook deze koppelen aan de "Zakenreis in Italië"-volger.

Dor volgers te gebruiken bij de handelingen waarvoor een vergoeding komt, kunt u de voortgang van de vergoeding volgen.

Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op: als iemand geld aan u heeft geleend, dan kunt u volgen hoeveel u nog moet terugbetalen.

Als u in de lijst met volgers dubbelklikt op een volger dan opent een nieuwe tab met alle handelingen die aan deze volger zijn gekoppeld.

Tip

Soms, wilt u een vergoeding volgen voor een betaling die gedaan is voordat u Skrooge ging gebruiken. Hoe gaat dat omdat het niet mogelijk is om een startbedrag op een volger te zetten?

U kunt een gesplitste handeling aanmaken met:

  • bedrag=0 om beïnvloeding van rapporten te vermijden.

  • een splits met het verwachte bedrag gekoppeld aan de volger.

  • een andere splits met het tegengestelde bedrag die niet gekoppeld is met een volger.

Volger sluiten

als u de volger niet langer nodig heeft, bijvoorbeeld omdat het volledig vergoed is, dan mag u het gewoon verwijderen. Maar als u dit doet, dan verliest u alle verzamelde informatie, en die kan in de toekomst weer interessant zijn.

Een betere oplossing is de volger sluiten: als een volger is gesloten, dan is het makkelijk om deze in het venster met volgers te verbergen door de betreffende instelling in te schakelen.