Zoeken & verwerken

Met deze plugin kunt u complexe zoekopdrachten maken om handelingen te zoeken, en vervolgens desgewenst de gevonden handelingen te verwerken. hier is een praktisch voorbeeld:

Jan download data van zijn bank. De data komt, natuurlijk, zonder indicatie van de categorie. In feite is alles in het commentaar-veld geschreven. Jan zou het prettig vinden als er een manier is om gebaseerd op de inhoud van het commentaar automatisch de categorie en andere eigenschappen correct in te stellen.

Hoe werkt dit ? Eerst moet u de zoekcriteria definiëren, zodat u een lijst met handelingen krijgt. Daarna moet u de verwerkingen definiëren die u op deze handelingen wilt toepassen.

Opmerking

Een praktisch voorbeeld kunt u vinden in de appendix, waarmee u kunt oefenen voor het bovengenoemde geval.

Bepaal uw zoekcriteria

Hier kunt u de zoekopdracht definiëren voor het vinden van de handelingen, met de hulp van een combinatie van parameters. Op de bovenste afbeelding, kunt u een tabel zien met de eigenschappen van de handeling voor de header. Door een regel te bewerken, creëert u een nieuwe zoekterm in de zoekopdracht. Elke kolom combineert u met een andere kolom door een logische "and" :

(column1 and column2)

Als u een nieuwe regel toevoegt, dan creëert u een andere zoekterm die u combineert met de eerste regel door een logische "or" :

[line1] or [line2].

Alles bij elkaar kunt u de combinatie van kolommen en regels als volgt lezen:

(column1 and column3) or (column2 and column3)

Natuurlijk kunt u in uw zoekopdracht net zo veel regels en kolommen maken als u nodig heeft.

Als u tevreden bent met de zoekopdracht, dan kunt u het toevoegen aan de lijst met bestaande zoekopdrachten, of een bestaande zoekopdracht wijzigen.

Zoekresultaten bekijken

Bij het selecteren van een zoekopdracht in de lijst met zoekopdrachten, krijgt u het aantal gevonden handelingen onderaan de tabel te zien:

Als u dubbelklikt op een zoekopdracht in het venster met zoekopdrachten, dan krijgt u alle gevonden handelingen in een nieuwe tab te zien:

Verwerkingen definiëren

Als u op alle gevonden handelingen een verwerking moet toepassen, selecteer dan de betreffende zoekopdracht, en activeer het paneel voor de verwerking-definitie:

In dit paneel, kunt u de verwerkingen definiëren die u op de handelingen wilt toepassen. Merk op dat dat het expres onmogelijk is om in dit paneel het bedrag of de datum te wijzigen.

Herinnering definiëren

Een speciaal gebruik van de Zoeken & verwerken plugin is de mogelijkheid om herinneringen te definiëren. Een herinnering is dat Skrooge uw aandacht vraagt voor een bepaalt soort gebeurtenis, zoals het feit uw maandelijkse budget voor een categorie is opgebruikt.

Om een herinnering te definiëren, moet u eerst een zoekopdracht definiëren voor de handelingen waarvoor u een herinnering wilt hebben. Bijvoorbeeld, alle handelingen in de huidige maand en in de categorie "Kleding". Definieer dan het bedrag waarvoor de herinnering moet komen, bijvoorbeeld 100€, en definieer tenslotte het bericht dat Skrooge naar u moet versturen als het bedrag is bereikt.

Tip

Herinneringsberichten kunt parameters meegeven voor het totale bedrag (%1), aantal berichten (%2) en verschil (%3).