Programmagids

Digitale TV kanalen sturen gewoonlijk een lijst met de huidige en toekomstige attracties. Dit wordt Elektronische programmagids - EPG genoemd. De EPG gegevens worden opgenomen wanneer de inhoud van een kanaal wordt afgespeeld. Om de EPG te bekijken, open het item Television uit de menubalk en selecteer de optie Program Guide:

Programmagids

In sommige landen is de EPG beschikbaar in meerdere talen. Standaard toont Kaffeine elke taal in de EPG. Als meerdere talen beschikbaar zijn voor een gegeven EPG item en er geen expliciete taalinhoud is geselecteerd, zal het de gegevens titel, ondertitel en beschrijving van een voorvoegsel voorzien met 3 letters taalcode, zoals gedefinieerd door de ISO 639-2 specificatie.

De optie EPG-taal biedt filtering van alleen één taal. Indien ingeschakeld zal het filter ook toegepast worden op de On Screen Display - OSD en aan elke nieuw geplande opname. Het heeft geen effect op eerder geplande opnamen.

Naast het klikken op de opnameknop wanneer de live weergave is geopend, staat Kaffeine ook toe een programma via de programmagids op te nemen, door te drukken op Show opnemen in het venster Programmagids.