Algunes dreceres de teclat útils

L'editor del KDevelop segueix les dreceres de teclat estàndard per a totes les operacions d'edició habituals. No obstant això, també admet amb una sèrie d'operacions més avançades en editar codi font, algunes de les quals estan vinculades a determinades combinacions de tecles. Les següents sovint són especialment útils:

Saltar a través del codi
Ctrl+Alt+OObertura ràpida del fitxer: introduir part d'un nom de fitxer i seleccionar tots els fitxers als arbres del directori dels projectes a la sessió actual que coincideixin amb la cadena. A continuació, s'obrirà el fitxer.
Ctrl+Alt+CObertura ràpida d'una classe: introduir part d'un nom de classe i seleccionar entre tots els noms de les classes que coincideixen. El cursor saltarà a la declaració de la classe.
Ctrl+Alt+MObertura ràpida d'una funció: introduir part d'un nom de funció (membre) i seleccionar entre tots els noms que coincideixin. Tingueu en compte que la llista mostrarà tant les declaracions com les definicions i el cursor després saltarà a l'element seleccionat.
Ctrl+Alt+QObertura ràpida universal: escriure quelcom (nom de fitxer, nom de la classe, nom de la funció) i obtindreu una llista de tot el que coincideixi per a triar.
Ctrl+Alt+NEsquema: proporciona una llista de totes les coses que estan succeint en aquest fitxer, p. ex., les declaracions de classe i la definició de les funcions.
Ctrl+,Va a la definició d'una funció si el cursor es troba actualment en una declaració de funció.
Ctrl+.Va a la declaració d'una funció o variable si el cursor es troba actualment en una definició de funció.
Ctrl+Alt+Av PàgSalta a la funció següent.
Ctrl+Alt+Re PàgSalta a la funció anterior.
Ctrl+GVa a la línia.

Cercar i substituir
Ctrl+FCerca.
F3Cerca la següent.
Ctrl+RSubstitueix.
Ctrl+Alt+FCerca i substitueix en múltiples fitxers.

Altres coses
Ctrl+_Contrau un nivell: suprimir aquest bloc de la vista, p. ex., si voleu centrar-vos en una visió més gran dins d'una funció.
Ctrl++Expandeix un nivell: desfà l'acció de contraure.
Ctrl+DDescomenta el text seleccionat o la línia actual.
Ctrl+Maj+DComenta el text seleccionat o la línia actual.
Alt+Maj+DDocumenta la funció actual. Si el cursor està en una declaració de funció o classe, després de prémer aquesta tecla es crearà un comentari a l'estil doxygen, contenint una llista de tots els paràmetres, valors de retorn, etc.
Ctrl+TIntercanvia el caràcter actual i l'anterior.
Ctrl+KElimina la línia actual (nota: això no és com a «emacs» -elimina des d'aquí fins al final de la línia-).