Seleccionar un conjunt d'objectius «Makefile» per a repetir la construcció

El fet de fer clic dret sobre objectius «Makefile» individuals cada vegada que vulgueu construir alguna cosa us farà perdre un temps preciós. En comptes d'això, ens agradaria tenir objectius individuals per a un o més dels projectes en la sessió que podem construir en diverses ocasions sense gaire feina del ratolí. Aquí és on entra en joc el concepte de «Construir els objectius seleccionats»: es tracta d'una col·lecció d'objectius «Makefile» que es construeixen l'un darrere l'altre cada vegada que es prem el botó Construeix la selecció a la llista de botons en la part superior, seleccioneu l'element de menú ProjecteConstrueix la selecció, o premeu la tecla de funció F8.

La llista dels objectius «Makefile» seleccionats es mostra a la meitat inferior de la vista d'eina Projectes.

Per omissió, la selecció conté tots els projectes, però la podeu canviar. Per exemple, si la vostra llista de projectes conté tres projectes (una biblioteca base L i dues aplicacions A i B), però actualment només treballeu en el projecte A, llavors possiblement voldreu suprimir el projecte B de la selecció, ressaltant-lo en la selecció i prement el botó . A més, probablement voldreu assegurar-vos que la biblioteca L serà construïda abans que el projecte A movent les entrades a la selecció cap amunt i cap avall amb els botons a la dreta de la llista. També podeu obtenir un objectiu «Makefile» determinat en la selecció fent clic dret sobre seu i seleccionant Afegeix al conjunt de construcció, o simplement seleccionant-lo i prement el botó just a sobre de la llista d'objectius seleccionats.

El KDevelop permet configurar què fer cada vegada que es construeix la selecció. Per això, empreu l'element de menú ProjecteObre la configuració. És on podreu, p. ex., seleccionar el nombre de tasques simultànies que s'hauran d'executar per a «make» -si l'ordinador té, diguem-ne, 8 nuclis de processador, llavors introduir 8 en aquest camp seria una bona opció-. En aquest diàleg, l'Objectiu de «make» per omissió és un objectiu «Makefile» emprat per a tots els objectius en la selecció.