Capítol 6. Executar programes al KDevelop

Una vegada que heu construït un programa, l'haureu d'executar. Per a fer-ho, haureu de configurar el llançador per als vostres projectes. Un llançament consisteix en el nom d'un executable, un conjunt de paràmetres per a la línia d'ordres, i un entorn d'execució (com «executa aquest programa en un intèrpret d'ordres» o «executa aquest programa en el depurador»).

Configurar els llançaments al KDevelop

Per a configurar-los, aneu a l'element de menú ExecutaConfigura els llançaments, ressalteu el projecte pel qual voleu afegir un llançament i feu clic al botó . A continuació, introduïu el nom de l'executable i el camí on es troba el programa que voleu executar. Si la seva execució depèn de la construcció d'altres executables i/o biblioteques, llavors és probable que el vulgueu afegir a la part inferior de la llista: seleccioneu Construeix des del menú desplegable, després premeu el símbol a la dreta del quadre de text i seleccioneu qualsevol objectiu que vulgueu construir. En l'anterior exemple, he seleccionat l'objectiu tot del projecte 1.deal.II i step-32 del projecte 1.step-32 per a assegurar-me que tant la biblioteca base com el programa de l'aplicació s'han tornat a compilar i estan al dia abans d'executar realment el programa. Quan hi arribeu, és possible que també vulgueu configurar un llançament per a la depuració, feu clic al símbol Depuració i afegiu el nom del programa depurador. Si aquest és el depurador per omissió del sistema (p. ex., el gdb a Linux®), llavors no caldrà que realitzeu aquest pas.

Ara podeu provar d'executar el programa: Seleccioneu ExecutaExecuta el llançament des del menú a la finestra principal del KDevelop (o premeu Maj+F9) i el vostre programa s'hauria d'executar en una finestra secundària separada del KDevelop. La imatge de dalt mostra el resultat: La subfinestra nova de l'eina Executa a la part inferior mostra la sortida del programa que s'està executant, en aquest cas del programa step-32.

Nota

Si heu configurat múltiples llançaments, podeu triar quin s'haurà d'executar prement Maj+F9 i anant a ExecutaConfiguració de llançament actual. No obstant això, existeix una manera no evident per a editar el nom d'una configuració: en el diàleg que s'obté quan seleccioneu ExecutaConfiguració de llançament actual, feu doble clic sobre el nom de la configuració a la vista en arbre de l'esquerra, el qual us permetrà editar el nom de la configuració.