Werken met repositories

Eenvoudig bladeren door de repository kunt u doen met Konqueror, Dolphin of vergelijkbare bestandsbeheerders: Open een URL met een protocol zoals beschreven in de paragraaf met de naam “Mogelijkheden van kdesvn (Alle varianten die starten met k) en zij zullen de inhoud tonen. Hierdoor kunt u eenvoudige opdrachten zoals kopiëren, verplaatsen en verwijderen uitvoeren. Wanneer u het volgende filter ?rev=xxx instelt, zijn alleen de gegevens van een specifiek revisie te zien. De syntax van een revisie-filter is beschreven in Bijlage A, Opbouw voor revisies, lees meer over KIO::ksvn in Hoofdstuk 3, Konqueror, KIO, kdesvn

Alle opdrachten behalve Kopiëren kunt u alleen uitvoeren in de revisie HEAD

Terugplaatsen van verwijderde items

Het terugplaatsen van verwijderde items in subversion is het kopiëren van items uit een gekozen revisie. Wanneer U dus van plan bent om items terug te plaatsen, kijk naar de revisie voordat het item werd verwijderd. Ga naar SubversionRepositorySelecteer revisie om te bladeren en kies de gewenste revisie. kdesvn toont nu inhoud hiervan. Markeer het de items die teruggezet moeten worden en ga naar SubversionAlgemeenKopiëren (Ctrl+C). In de volgende dialoog is het doel altijd de revisie HEAD, de bron is de revisie waarin men aan het bladeren was. Vul het pad in en klik OK en het kopiëren start. Ga na het succesvol kopiëren terug naar de HEAD revisie en het teruggeplaatste item zou te zien moeten zijn.

Mappen importeren

Vanwege beperkingen van subversion zelf, kunt u alleen mappen en geen losse bestanden importeren.

Slepen en loslaten

Markeer in een bestandsbeheerder de map die u wilt importeren en sleep het naar de map in kdesvn waar U het wilt importeren.

Markeer in de bestandsbeheerder een map die u wilt importeren

Markeer de map waar u een nieuwe map naartoe wilt importeren. En ga naar Subversion AlgemeenMappen importeren in huidige map en selecteer de gewenste map.