Eigenschappen van kdesvn instellen

Bugtracker integratie

Het TortoiseSVN project ontwierp een mooi systeem om bugtracker te integreren in de subversion-GUI. Op dit moment ondersteund kdesvn geen extra velden in het vastlegvak (dit zal later volgen) en begrijpt alleen de volgende eigenschappen:

Tabel 2.1. Bugtracker Integratie Eigenschappen

EigenschapBeschrijvingVoorbeeld
bugtraq:urlDit is het URL naar de bugtracker. Het moet het woord %BUGID% bevatten.https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=%BUGID%
bugtraq:logregex

Bevat een of twee uitdrukkingen, gescheiden door een regeleinde.

Indien alleen een enkele uitdrukking is ingesteld, dan moet de kale bug ID overeenkomen met een groepje van de regex-regel. Indien twee uitdrukkingen zijn ingesteld, dan wordt de eerste uitdrukking gebruikt om de regel met het bug ID te vinden maar die ook meer dan alleen de bug ID kan bevatten (bijv. Issue #123 of resolves issue 123). De tweede uitdrukking wordt vervolgens gebruikt om de kale bug ID te krijgen uit de regel verkregen met de eerste uitdrukking.

Let op ongewenste spaties aan het eind van de uitdrukking en vergeet niet de haakjes om het nummer-omschrijving.

Enkele uitdrukking (bruikbaar met TRAC):

#(\d+)

Niet alle nummers zoals #190 zullen worden overgenomen en vertaald naar een URL in de log-uitvoer.

Twee uitdrukkingen:

[Ii]ssue #?(\d+)(,? ?#(\d+))*
(\d+)

Onthouden

let op de spaties na de (\d+)! Dit is een van de meest voorkomende fouten waarom deze expressie niet werkt!


Bij lokaal geopende repositories (bijv. file:// protocol) en bij werkkopiën worden deze eigenschappen vanaf de geopende map omhoog gezocht totdat het gevonden is of het bovenste niveau van subversion is bereikt. In repositories die via een netwerk geopend zijn (alles behalve file:// protocol) wordt alleen de geopende map doorzocht.

Ondersteuning voor meervoudige sets van deze eigenschappen volgen misschien later, (b.v. in een submap een andere waarde voor een ander item etc.) maar meestal is het opzoeken van van een enkele item genoeg.