Hoofdstuk 7. Een audio-cd branden

Een audio-cd-project starten

K3b ondersteunt veel audio-formats en kan ze automatisch voor u converteren.

Opmerking

Sommige distributies splitsen deze mogelijkheden van K3b in een separaat pakket, bijv. in Debian en Ubuntu distributies dient u het pakket libk3b6-extracodecs te installeren, in openSUSE is de naam van het pakket k3b-codecs. In sommige distributies (bijv. Mandriva) ins het niet nodig om enige additionele pakketten te installeren.

De bestanden selecteren

Er zijn twee manieren om audio-bestanden, die u op een audio-cd wilt branden, te selecteren:

K3b gebruiken

Klik aan de onderkant van het K3b venster op Nieuw audio-cd-project en selecteer de bestanden die u wilt branden.

Navigeer anders in het mappenpaneel naar de locatie van de audio-bestanden. Dubbelklik op een audio-bestand of sleep en laat de geselecteerde audio-bestanden vallen in het onderste gedeelte van het venster van K3b, dit start automatisch een Nieuw audio-cd-project met deze bestanden.

De bestandsbeheerder gebruiken

Ga naar de map met de muziekbestanden in Dolphin of Konqueror

Kies de te branden bestanden en selecteer uit het contextmenu ActiesAudio-cd aanmaken met K3b.

Bewerk de titelinformatie

U kunt de tracks titels geven of deze importeren uit CDDB (een online-service voor track-namen). Om dat te doen dubbelklik op de track (onderste helft van het venster).

Brand de cd

Voer een blanco CD-R of CD-RW schijf in in uw cd-apparaat en klik op Branden. In de opkomende controledialoog, als u akkoord bent met de instellingen, en wanneer u klaar bent, klikt u op Branden. De cd zal nu voor u worden gebrand.