Volgen van uitleningen

Tellico ondersteunt het volgen van uitlenen van een item in de verzameling. De Leningendialoog kan geopend worden door het menu=item Uitchecken te gebruiken of rechtsklikken op een item. Meerdere items kunnen in één keer uitgecheckt worden.

De naam van de lener kan direct ingevoerd worden of gehaald worden uit het standaard adres boek van KDE door te klikken op de knop naast de naam van het item. De uitcheckdatum wordt genomen uit de huidige datum, naar kan gewijzigd worden. De verloopdatum is optioneel en andere notities kunnen toegevoegd worden aan de uitlening.

Als een verloopdatum is ingevoerd en Tellico is gecompileerd met ondersteuning van libkcal, dan kan een uitleenherinnering toegevoerd worden aan de standaard KDE agenda als een taakitem. KOrganizer kan gebruikt worden om deze items te bekijken.

Wanneer een item is uitgecheckt, wordt het veld Uitgeleend gezet op waar. Als er geen uitleenveld bestaat in de verzameling, dan wordt er een toegevoegd. Wijzig dat veld niet direct! Uitgeleende items kunnen ingecheckt worden met het menu-item of door rechtsklikken op een item in de Uitleenweergave.

De Dialoog Uitlenen van Tellico