Inhoudsopgave
Soms wilt u misschien plugins ontwikkelen voor een aantal soortgelijke functies. Beschouw bijvoorbeeld de plots van verdelingsfuncties. Deze genereren tamelijk soortgelijke code, en het is natuurlijk wenselijk de grafische interfaces ervan op elkaar te laten lijken. En ook kunnen grote delen van de help-pagina's identiek zijn. In elke plugin zijn maar een klein aantal parameters verschillend.
De naïeve aanpak is één plugin te maken, en dan de gehele inhoud te kopiëren van de .js
, .xml
, en .rkh
-bestanden, en daarna die paar onderdelen te wijzigen die verschillend zijn. Maar wat doet u als u later een spelfout ontdekt die in alle andere bestanden gekopieerd is? U zult ze allemaal stuk voor stuk moeten verbeteren. Een vermoeiend en taai werkje.
Een tweede aanpak is met behulp van inbedding. Maar dit is voor dit probleem soms niet erg handig, vooral omdat de “brokken” die u in kunt bedden soms te groot zijn, en de indeling (layout) er door wordt beperkt.In deze gevallen kunnen concepten zoals het opnemen van .js
-bestanden, opnemen van .xml
-bestanden en korte stukjes erg nuttig zijn (maar zie gedachten over wanneer inbedden verkiesbaar is).
Een waarschuwing echter, voordat u begint te lezen: deze concepten kunnen het eenvoudiger maken met soortgelijke plugins te werken, en de onderhoudbaarheid en leesbaarheid van die plugins verbeteren (onderhouden is het eventueel later aanbrengen van verbeteringen). Maar teveel kan al spoedig leiden tot het omgekeerde effect. Gebruik dit dus voorzichtig.