De bewerker van de cd-database

De bewerker van de CD-database

De bewerker van de cd-database laat u CDDB-items (Compact Disc Data Base) wijzigen, downloaden, annoteren en uploaden.

Als er een item in uw lokale CDDB-boom is (zie de CDDB subsectie in het hoofdstuk Configuratie) voor de CD in uw CD-ROM-apparaat of als de schijf gevonden werd in de freedb, dan ziet u de naam van de artiest en de titel van de CD in de velden Artiest: en Titel en een lijst tracks met song-titels in het keuzevak Tracks. Anders ziet u een lijst met tracks en afspeeltijden zonder titels.

U kunt een annotatie maken voor de gehele disc met het veld Commentaar onder het veld Titel of voor een geselecteerde track in het keuzevak Tracks met de naastliggende knop Commentaar. Als u een track selecteert in het keuzevak Tracks, dan zal de titel, indien aanwezig, verschijnen in het veld Titel er onder. U kunt een titel voor de track typen in het vak of het item om aan uw behoeften te voldoen. Druk op de toets Return op uw toetsenbord en de tekst zal verschijnen in de juiste regel in het keuzevak.

Nadat aan alle tracks titels zijn gegeven en de velden Artiest: en Titel zijn ingevuld, kunt u op de knop Uploaden drukken om bijdrage per e-mail naar freedb te sturen.

U zal worden gevraagd om een categorie voor de indiening te selecteren. De secite Schijf-id toont de 32-bits ID-code die door freedb wordt gebruikt om een compact-disc te identificeren. Naast de ID-code is de categorie van het freedb-item van belang. Deze categorieën komen overeen met de submapboomstructuur van de map die is gekozen in de freedb basismap: in de pagina CDDB page van het instellingenvenster.

De Lengte: toont de totale afspeeltijd van de CD.

Druk op de knop Info ophalen om CDDB-gegevens op te halen. Druk op de knop OK om uw wijzigingen lokaal op te slaan. De knop Annuleren sluit de bewerker van de CD-database zonder opslaan.