Hoofdstuk 2. Gebruik

Algemeen gebruik

De hoofdfunctie van Kronometer is natuurlijk de interactie met de stopwatch. U kunt de stopwatch starten/pauzeren/laten doorgaan door te klikken op de juiste acties in de werkbalk of in het menu van Kronometer.

Nog makkelijker, u kunt in plaats van de muis het toetsenbord gebruiken: u start de stopwatch met de toets Space en u zet de stopwatch op pauze ook met Space. U herkent dit wellicht van vele media spelers.

Door op de toets Enter te drukken, wanneer de timer loopt, kunt u die specifieke tijd bevriezen en u kunt een nieuwe rondetijd maken. Deze tijden zijn altijd zichtbaar in de tabel aan de linkerkant van de toepassing, waar u ze kunt sorteren door te klikken op de kolomkop van Rondetijden. U kunt ook een eigen tekstannotatie aan elke ronde toevoegen door dubbel te klikken in de cellen in de kolom Notitie.

De menubalk (standaard verborgen) biedt toegang tot alle commando en configuratie opties. De menubalk kan omgeschakeld worden met Menubalk tonen (Ctrl+M) uit het menu Instellingen of de menuknop in de werkbalk.

Opslaan en herstellen van sessies

Als u een lopende stopwatch pauzeert dan creëert u een sessie: een stopwatchtijd en een of meer rondetijden. U kunt een sessie opslaan en u kunt deze later weer herstellen.

Sessie opslaan

Pauzeer een lopende stopwatch, klik vervolgens op de knop Opslaan als of in het menu Bestand. U kunt een naam voor de sessie die u wilt opslaan kiezen.

Sessie herstellen

Klik op de knop Openen op de werkbalk of in het menu Bestand. Kies vervolgens een bestaand sessie-bestand dat u wilt laden in de sessie-dialoog.

Sessie bijwerken

Als de sessie is hersteld, dan kunt u de stopwatch zijn taak laten hervatten en weer rondetijden laten registreren. Als u de bijgewerkte sessie weer wilt opslaan, dan kunt u weer op de knop Opslaan of in het menu Bestand klikken.

Sessie bewerken

Klik op de knop Openen op de werkbalk of in het menu Bestand. Als u een bestaande sessie in de sessie-dialoog selecteert, zult in staat zijn:

  • De sessie te hernoemen door dubbel te klikken op zijn naam.

  • De sessie verwijderen door op Del te drukken.

  • Een notitie aan de sessie toevoegen of deze bewerken.