Hoofdstuk 4. Opslaan

Meer over het opslaan van afbeeldingen

De methode voor opslaan van een afbeelding is een beetje anders in Kooka dan in veel andere toepassingen. Klik op het tabblad Galerij om een kleine bestandsbrowser te openen. Dit is de map ~/Documents/KookaGallery. In het venster wordt uw huidige submap in de galerij getoond. Dit is waar alle gescande afbeeldingen eerst als bestanden worden opgeslagen. Wanneer Kooka voor de eerste keer wordt gestart zult u slechts slechts de map KookaGallery zien. Maak submappen door rechts te klikken in deze map. De geselecteerde map, geaccentueerd in blauw, is de eerste opslaglocatie van de gescande afbeeldingen. De scans worden in oplopende numerieke volgorde zoals in kscan_0001 en kscan_0002 gelabeld.

Om een afbeelding permanent op te slaan, gebruikt u Afbeelding hernoemen geeft u een nieuw naam en de juiste extensie horend bij het bij het scannen gekozen afbeeldingsformaat. Als u een andere extensie invoert, dan krijgt u een melding dat het niet overeenkomt met het gescande formaat. Alhoewel u het nog steeds onder deze naam kan opslaan, zal het originele formaat houden. Op dit moment, is On-the-fly conversie niet aanwezig.

Als u niet deze methode voor het beheren van uw afbeeldingen in ~/Documents/KookaGallery/ wilt gebruiken, dan kunt natuurlijk ze op een andere locatie opslaan. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van de afbeelding en selecteert Afbeelding opslaan. Kies hier het gewenste pad. Daarnaast sluit of verwijdert u de afbeeldingen hier.

Om andere afbeeldingen in de galerij op te nemen, gebruikt u BestandAfbeelding importeren of u voegt ze toe door verslepen met de muis. Open in de bestandsbeheerder de map met de gewenste afbeeldingen. Voeg ze dan aan de Kooka galerij toe door ze naar de galerij te verslepen.