Browserplug-in

Er is geen tabblad voor configuratie voor deze speler in het instellingenvenster van KMPlayer. Alles moet geconfigureerd worden door het handmatig bewerken van het volgende bestand: ~/.kde/share/config/kmplayerrc, net zoals het configureren van backend per bestandstype. Dit is een voorbeeld hoe flash moet worden afgespeeld met de swfdec-mozilla plugin:

[application/x-shockwave-flash]
player=npp
plugin=/usr/lib/mozilla/plugins/libswfdecmozilla.so

Flash kan in KMPlayer afgespeeld worden, u kunt zelfs het speciale veld embed voor YouTube in de XML-afspeellijst plakken.

Om te zorgen dat KMPlayer flash in HTML pagina's afspeelt, moet ingesteld worden dat de KMPlayer-plug-in het bestandstype application/x-shockwave-flash gaat afspelen in het instellingenvenster van de bestandsassociaties van KDE.

Zoals in bovengenoemde voorbeeld is de configuratienaam voor dit afspeelprogramma npp

Problemen oplossen

Start Konqueror of KMPlayer via een console programma en kijk naar foutmeldingen over het laden van de bibliotheek met browserplug-ins. Het process dat is gestart wordt knpplayer genoemd. Als dat geen foutmeldingen geeft, controleer dan de uitvoer van de foutmeldingen in KMPlayer over de backend via (Beeld, Console of Console van het pop-up-menu).