Een verzameling van Makefile targets maken voor herhaald bouwen

Met de rechtermuisknop op individuele Makefile targets klikken iedere keer dat u iets snel wil bouwen zal snel vervelen. In plaats daarvan willen we individuele targets hebben voor een of meerdere projecten in de sessie dat we herhaaldelijk kunnen bouwen zonder veel muiswerk. Hier komt het begrip Bouw target set om de hoek: dit is een verzameling van Makefile targets die iedere keer dat u de knop Selectie bouwen in het menu indrukt na elkaar worden gebouwd, selecteer het menu-item ProjectSelectie bouwen, of druk op de sneltoets F8.

De lijst met geselecteerde Makefile targets kunt u vinden in de onderste helft van het venster Projecten.

Standaard zijn alle projecten in de selectie aanwezig maar u kunt dat naar wens aanpassen. Als voorbeeld in uw projectenlijst drie projecten aanwezig zijn (een basis bibliotheek L en de twee toepassingen A en B), maar u werkt op dit moment alleen aan project A, dan wilt u misschien project B uit de selectie verwijderen door het te markeren en de knop in te drukken. Bovendien wilt u waarschijnlijk ook dat eerst bibliotheek L en vervolgens project A wordt gebouwd door de volgorde van de items in de selectie omhoog en omlaag te verplaatsen met behulp van de knoppen aan de rechterkant van de lijst. U wilt wellicht ook een bepaalde particular Makefile target aan de de selectie toevoegen, dit kunt u doen door er met de rechtermuisknop te selecteren en vervolgens Aan bouwset toevoegen te selecteren, of markeer het en druk op de knop net boven de lijst met geselecteerde targets.

In KDevelop kunt u voor make de gebeurtenissen instellen. Open het menu item ProjectConfiguratie openen. Hier kunt u bijvoorbeeld het aantal parallelle taken dat make moet uitvoeren instellen — als uw computer bijvoorbeeld 8 processors heeft dan is het invoeren van 8 in dit veld een goede keus. In dit dialoog is het Standaard make doel een Makefile target in gebruik bij alle targets in de selectie.