Een nieuwe unit test creëren

Ofschoon de meeste test frameworks vereisen dat elke test ook een klasse is, heeft KDevelop een methode die het makkelijker maakt om unit tests te creëren. Om een nieuwe te creëren klikt u met de rechtermuisknop op een projectmap en selecteert Vanuit een sjabloon maken.... In het sjabloon-selectiepagina selecteert u de categorie Test, vervolgens kiest u de programmeertaal en sjabloon en klik op Verder.

U wordt gevraagd om een naam voor de test en een lijst met test cases. Voor de test cases hoeft u alleen maar een lijst met namen op te geven. Sommige unit testing frameworks zoals PyUnit en PHPUnit, vereisen dat test cases starten met een speciale voorvoegsel. In KDevelop, is het sjabloon verantwoordelijk voor te toevoegen van het voorvoegsel, daarom hoeft u zelf het voorvoegsel toe te voegen. Na het klikken op Volgende, kunt een licentie en de uitvoerlocaties voor de aangemaakte bestanden invoeren waarna KDevelop de test aanmaakt.

Op deze manier aangemaakte unit tests worden niet automatisch toegevoegd aan een target. Als u CTest of een andere testing framework gebruikt dan moet u zelf de nieuwe bestanden aan de target toevoegen.