SSL-versies en certificaten

Subhashish Pradhan

T.C. Hollingsworth

Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening Frameworks 5.9 (2015-04-09)

Inleiding

KDE levert een lijst met alle X.509 certificaten in gebruik bij het systeem. Hier kan toegang toe worden verkregen in de module SSL voorkeuren in Systeeminstellingen.

Deze module biedt een in categorieën ingedeelde lijst met alle SSL-versies en certificaten. U kunt de details van elk van de certificaten zien en ze toevoegen, verwijderen, uitschakelen of inschakelen.

De certificaten hebben de categorieën Systeemcertificaten en Gebruiker-toegevoegde certificaten. De Systeemcertificaten zijn verder opgedeeld in categorieën per organisatie die ze heeft uitgegeven.

De module SSL-versies en certificaten

Bekijken van de details van een certificaat

Selecteer een certificaat onder een organisatie uit de lijst en klik op de knop Weergeven... onder de lijst om de details van het certificaat te zien.

Het venster voor certificaatdetails.

Een certificaat in- of uitschakelen

Selecteer eerst een certificaat uit de lijst onder een organisatie. Klik daarna op de knop Inschakelen om het certificaat in te schakelen of klik op de knop Uitschakelen om een ingeschakeld certificaat uit te schakelen.

U kunt ook een certificaat in- of uitschakelen door het keuzevakje voor het certificaat te activeren of the wissen.

Tip

U kunt meerdere certificaten in- en uitschakelen door ze te selecteren met de Ctrl-toets ingedrukt en daarna op de knop Inschakelen of Uitschakelen onder de lijst te drukken.

Een certificaat toevoegen

Klik eerst op de knop Toevoegen... onder de lijst met certificaten. Het opent de dialoog voor bestandsselectie waarmee u kunt lokaliseren waar de certificaatbestanden zijn opgeslagen. Na het lokaliseren van het certificaatbestand, selecteert u het en klikt u op de knop Openen om het toe te voegen.

Opmerking

De certificaten moeten in een van de volgende formaten zijn: DER, PEM of Netscape®-encoded X.509 certificaat.

Een certificaat verwijderen

Selecteer het certificaat uit de lijst dat u wilt verwijderen en klik op de knop Verwijderen om het certificaat te verwijderen.

Belangrijk

Systeemcertificaten kunnen niet worden verwijderd.

Dankbetuigingen en licentie

Speciale dank gaat naar de deelnemer van Google Code-In 2011 Subhashish Pradhan voor het schrijven dit artikel.