m

menu

Sintaxi: menu (ordre, camí, [drecera], [id])

Es tracta d'una ordre molt potent, la qual s'utilitza per a afegir una entrada nova al menú o per a modificar una entrada existent. Determina quina ordre s'executarà quan s'activi l'entrada del menú, quina icona es mostrarà al menú i quina drecera de teclat s'utilitzarà. Cada entrada de menú es pot inhabilitar o ocultar, se li pot assignar un id únic i també pot unir-se a un grup del menú.

Normalment no necessitareu aquesta ordre dins d'un script del Kwave.

Paràmetres

ordre:Una ordre de text (inclosos els paràmetres) o una llista d'ordres que s'executarà quan s'activi l'entrada del menú. Si una entrada de menú no té una ordre corresponent (p. ex., si es tracta d'un submenú i no d'una entrada del menú), haureu d'utilitzar l'ordre especial ignore().
camí:El camí dins del menú, utilitzant un caràcter de «/» com a separador. L'última part del camí podrà ser una subordre, la qual modificarà algunes propietats de l'entrada del menú (vegeu a continuació). L'última porció del camí (no és una subordre) produeix una entrada del menú, les parts abans de produir l'entrada del menú principal o els submenús que ens porten a ella. Les entrades del menú principal o submenús es crearan automàticament quan es creï una entrada del menú, no cal crear-les manualment.
drecera:Una màscara de bits que consisteix en una combinació de tecles i modificadors predefinits, concatenats amb un caràcter de «+». La tecla pot ser un dígit, una lletra majúscula, una tecla de funció («F1» fins a la «F12») o qualsevol altre nom de tecla entès per la classe «QKeySequence» de les Qt, inclosos els noms de tecla per a accions predefinides (com per exemple «::Copy»). Els modificadors típics són «SHIFT», «ALT» i «CTRL».
id:Un id únic que es pot utilitzar internament per a identificar aquesta entrada del menú o menú/submenú. Només s'han d'utilitzar lletres majúscules, dígits i el caràcter «_», i hauria de començar amb «ID_». És responsabilitat vostra assegurar-vos que el mateix id no s'utilitza dues vegades.

Subordres:

#checkable:Fa que l'entrada de menú es pugui marcar, de manera que es podrà activar o desactivar.
#disabled:Inhabilita el menú, l'entrada del menú o submenú.
#enabled:Habilita el menú, l'entrada del menú o submenú.
#exclusive(grup):Afegeix l'entrada del menú a un grup exclusiu (una de moltes seleccions). El grup que s'indica com a paràmetre no s'haurà d'utilitzar per a cap altra finalitat. Només es podrà seleccionar una entrada alhora dins d'aquest grup.
#group(llista):

Afegeix el menú, l'entrada del menú o submenú a un o més grups, de manera que l'aplicació pot habilitar/inhabilitar un munt d'entrades del menú sense necessitat de conèixer tots els seus id únics. Es poden passar múltiples grups com una llista amb un caràcter de «,» com a separador. Els noms de grup hauran de començar amb un caràcter de «@». Hi ha predefinits els grups següents:

@CLIPBOARD:

Només estarà habilitat quan el porta-retalls no estigui buit.

@LABELS:

Només estarà habilitat quan el senyal actual contingui almenys una etiqueta.

@NOT_CLOSED:

Habilitat quan el senyal actual no estigui tancat (el senyal podrà estar buit o amb longitud zero).

@SELECTION:

Habilitat quan la selecció no estigui buida (hi haurà més d'una mostra seleccionada).

@SIGNAL:

Habilitat quan hi hagi algun senyal carregat i no estigui buit o amb longitud zero.

#hidden:Oculta el menú, l'entrada del menú o submenú.
#icon(nom):Assigna una icona a l'entrada del menú. El nom de la icona haurà de correspondre a un fitxer d'icona (sense camí ni extensió de fitxer) instal·lat al sistema o amb el Kwave.
#listmenu(id,ordre):Insereix un marcador de posició per a una llista d'entrades del menú dins d'un submenú. L'id únic especificat en aquesta subordre s'utilitzarà per a afegir/treure o esborrar la llista d'entrades del menú. El paràmetre ordre haurà de contenir «%1» com a paràmetre, el qual serà substituït pel text de l'entrada del menú quan sigui activada. Aquesta subordre s'utilitza internament per a la llista de fitxers recents, llista de pistes i llista de finestres.
#separator:Insereix un separador dins d'un submenú.

msgbox

Sintaxi: msgbox(text)

Mostra un quadre de missatge amb algun text i dos botons D'acord (retorna sense codi d'error) i Cancel·la (retorna amb un codi d'error). Podeu utilitzar aquesta ordre per a donar a l'usuari la possibilitat d'interrompre un script en execució.

Paràmetres

text:Un missatge que es mostrarà al quadre de missatge, haurà de contenir una pregunta que es podrà respondre amb D'acord o Cancel·la.