Adjuntar el depurador a un procés en execució

A vegades, un vol depurar un programa que ja s'està executant. Un escenari per a això és la depuració de programes paral·lels utilitzant MPI, o per a la depuració d'un procés en segon pla de llarga durada. Per a fer-ho, aneu a l'element de menú ExecutaAdjunta al procés, el qual obrirà una finestra com l'anterior. Haureu de seleccionar el programa que s'adapti al vostre projecte actualment obert al KDevelop -en el meu cas seria el programa step-32.

Aquesta llista de programes pot resultar confusa, perquè sovint és molt llarga, com en el cas que es mostra aquí. Podeu fer que les coses siguin una mica més fàcils anant a la llista desplegable a la part superior dreta de la finestra. El valor per omissió és Processos dels usuaris, és a dir, tots els programes que s'executen per qualsevol dels usuaris actualment connectats a aquesta màquina (si es tracta del vostre ordinador o portàtil, és probable que sigui un únic usuari, a part de l'arrel i els diversos comptes de servei). La llista no inclou els processos executats per l'usuari «root». Podeu limitar la llista escollint Processos propis, eliminant tots els programes executats pels altres usuaris. O millor encara: Seleccioneu Només els programes, el qual elimina una gran quantitat de processos que s'executen formalment sota el vostre nom, però que no solen interactuar, p. ex., el gestor de finestres, tasques en segon pla i així successivament, són candidats improbables per a la depuració.

Un cop tingueu seleccionat un procés, que s'associï amb ell entrareu en el mode de depuració del KDevelop, obrirà totes les vistes d'eina de depuració habituals i aturarà el programa a la posició en la qual el vau associar a ell. Possiblement, després voldreu establir punts d'interrupció, punts de vista o qualsevol altra cosa que sigui necessària i continuar amb l'execució del programa, aneu a l'element de menú ExecutaContinua.