Hoofdstuk 11. Vragen en antwoorden

11.1. Ik vind mijn huis niet in de kaart / Waarom zou ik Marble gebruiken als Google Earth al bestaat?
11.2. Waarom is Marble zo snel hoewel hardware acceleratie niet aanstaat? / Waarom werkt Marble niet soepel met mijn dure 3D grafische kaart?
11.3. Moet ik ooit gaan betalen voor Marble?
11.4. Hoe kan ik meehelpen?

11.1.

Ik vind mijn huis niet in de kaart / Waarom zou ik Marble gebruiken als Google Earth al bestaat?

Het doel van Marble is dat dit een snelle, lichte educatieve geografische browser is, die eenvoudig werkt op elk platform dat door Qt™ ondersteund wordt. Hoewel kaarten met een hogere resolutie leuk zouden zijn, zijn ze niet voor elke gebruiker nuttig, of in elke situatie (net zoals u geen complete tekstverwerker gebruikt wanneer een eenvoudige editor volstaat). Merk ook op dat Marble vrije software is en gebaseerd op gegevens die vrij kunnen worden verspreid, op dezelfde manier als Free Software.

11.2.

Waarom is Marble zo snel hoewel hardware acceleratie niet aanstaat? / Waarom werkt Marble niet soepel met mijn dure 3D grafische kaart?

Hoewel Marble de aarde weergeeft als een globe wordt er geen gebruik van 3D-hardwareversnelling. Dit heeft het voordeel dat het redelijk snel werkt op elk door Qt™ ondersteund platform en hardware. Dit heeft echter wel het nadeel dat het niet zo soepel werkt als zou kunnen met hardwareversnelde OpenGL. Marble gebruikt slechts 2D-afbeeldingen, en heeft daarom een grafische kaart nodig die snel 2D-afbeeldingen kan weergeven. We zijn van plan om in de toekomst een optionele OpenGL-backend toe te voegen.

11.3.

Moet ik ooit gaan betalen voor Marble?

Nee, nooit. Maar de makers staan altijd open voor feedback. Voor Marble is de LGPL-licentie van toepassing, u hoeft dus nooit te betalen voor dit programma

11.4.

Hoe kan ik meehelpen?

Marble is naast een programma ook vrije software. Daardoor is het eenvoudig om mee te doen; neem gewoon contact op met ons via de marble-devel mailing lijst (marble-devel@kde.org).