CDDB-informatie

Mike McBride

Jonathan Singer

David White

Ontwikkelaar: Bernd Johannes Wuebben
Ontwikkelaar: Dirk Forsterling
Ontwikkelaar: Dirk Foersterling
Nalezer: Lauri Watts
Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening KDE
4.12 (2013-12-05)

CDDB-informatie

De module CDDB-informatie is opgedeeld in de tabbladenOpzoeken en Indienen.

Het tabblad Opzoeken

Het tabblad Opzoeken

Het tabblad Opzoeken stelt de CDDB-functies van KDE in.

U kunt de opties MusicBrainz opzoeken inschakelen of Freedb opzoeken inschakelen selecteren.

De Freedb-server-sectie bepaalt welke CDDB-mirrorsite door KDE wordt gebruikt om albuminformatie te verkrijgen. U kunt een servernaam, poortnummer en protocol invoeren met de tekstvakken en afrolvakken of u kunt klikken op de knop Mirrorlijst tonen. Op deze knop drukken zal een nieuw venster met een lijst met CDDB-mirrors en hun locaties. Selecteer eenvoudig de server die u wilt uit de lijst en klik op OK.

De sectie gelabeld Cache-locaties laat u bepalen waar de CDDB-information wordt opgeslagen op uw computer. Om een map toe te voegen, voer de locatie van de map in in het tekstvak bovenaan de sectie en klik op Toevoegen. U kunt ook een map kiezen door te klikken op de blauwe bestandsmap rechts van het tekstvak. Om een map te verwijderen, klik op één keer op de mapnaam met de linkermuisknop en klik op Verwijderen. U kunt de volgorde van de mappen bij het zoeken wijzigen door te klikken op de mapnaam en te klikken op de knoppen Omhoog verplaatsen en Omlaag verplaatsen.

De knop Help opent deze pagina met inhoud voor hulp. De knop Standaarden herstelt de standaard waarden van alle items in deze dialoog; OK slaat de huidige instellingen op en sluit af; Toepassen slaat de huidige instellingen op zonder afsluiten.

Het tabblad Indienen

Het tabblad Indienen stelt de verbinding in naar een e-mailserver of een webserver om nieuwe CDDB-items in te dienen. Dit is handig als u uw eigen systeem niet als een server hebt geconfigureerd.

Als u van plan bent om een CDDB-item in te dienen, voer dan uw e-mailadres in in het eerste tekstvak.

U kunt een servernaam of poortnummer invoeren in de getoonde tekstvakken. Als u deze informatie naar de internationale servers wilt sturen, dan hoeft u niets te wijzigen.