Hoofdstuk 1. Inleiding

Inhoudsopgave

Termen

kdesvn is een subversion-client door KDE.

U zou enige kennis over subversion zelf moeten hebben, maar hopelijk zijn de meeste items zelfverklarend.

Bugrapporten en verzoeken voor nieuw onderdelen en mogelijkheden kunt u indienen via het KDE Bugtracking Systeem.

Termen

Als u bekent bent met versiebeheersystemen dan kunt dat overslaan - of het toch lezen en de auteur verbeteren ;)

Repository

Central opslag van data. Dat kan in een database of een plat bestandssysteem. Zonder speciale cliënt kunt u de data daarin niet lezen. Voor Subversion repositories is kdesvn een dergelijke cliënt.

Werkkopie

Een platte kopie van een repository op een lokaal bestandssysteem. Dit gebruikt u in elk normaal bestandsbeheerder, bewerkt bestanden en zo voorts. RCS-informatie kunt u lezen met cliënten zoals kdesvn.

Vergeet niet dat subversion niets weet over KIO, daarom moet een werkkopie op een plek zijn waar het bereikbaar is zonder een speciaal protocol, bijv. fish:// of iets dergelijks is niet mogelijk.

WebDav

WebDav is een protocol waarmee u bestanden op een webserver ver weg kunt bewerken. Subversion is een speciaal soort van WebDAV waarmee u toegang heeft tot repositories via een webserver. Bij normaal gebruik zijn deze read-only. Met speciale configuraties heeft u wellicht een WebDAV met schrijfrechten zodat u via een speciale browser toegang heeft. kdesvn is GEEN webdav-client, maar Konqueror is via het webdav:// protocol dat wel. Maar met kdesvn kunt u door de revisie-boom van een repository (via http://) heen bladeren.