Tema de cursor

McBride, Mike

Hards, Brad

Watts, Lauri

Clarius, Natalie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.27 (29 de gener de 2023)

Aquesta és la documentació per al mòdul d'Arranjament del sistema, per a personalitzar l'aparença del cursor del ratolí.


Tema de cursor

Aquest mòdul permet

  • seleccionar un tema de cursor

  • configurar una animació de cursor per a les aplicacions llançades

Les característiques proporcionades per aquest mòdul no estan en alguns sistemes.

Gestió del tema de cursor

Per utilitzar un tema de cursor, simplement seleccioneu-lo i feu clic al botó Aplica.

Podeu eliminar temes de cursor utilitzant el botó de la paperera que apareix quan es passa el punter del ratolí per sobre de l'element de tema en la llista. Cal tenir present que no es poden eliminar els temes preinstal·lats.

Utilitzeu el botó Obtén cursors nous... per a llançar el diàleg Baixa cursors nous i baixar temes addicionals des d'Internet.

També podeu instal·lar fitxers de temes de cursor que heu baixat o obtingut d'una altra manera utilitzant el botó Instal·la des d'un fitxer....

Si esteu interessat a crear el vostre propi tema de cursor, trobareu informació aquí.

Mida del cursor

Alguns temes permeten triar la mida del cursor. Utilitzeu el camp Mida per a seleccionar la mida apropiada.

Reacció en iniciar

Algunes vegades haureu d'assegurar-vos per a saber amb certesa que el vostre ordinador no ha ignorat l'ordre introduïda i que està succeint quelcom. En aquest diàleg Configura les reaccions de llançament… podreu configurar la reacció visible per a ajudar-vos a saber si realment heu accionat o no la icona.

El mode tradicional d'indicar que el vostre ordinador està ocupat és modificant el cursor i ho podeu fer escollint un Cursor.

Amb aquesta opció activada, el vostre cursor tindrà una icona adjunta durant un petit interval quan s'iniciï una aplicació. També podreu configurar quant de temps es mostrarà aquesta icona al costat del cursor amb el botó de selecció de valors Atura l'animació després de:. El valor predeterminat és de 5 segons.

Hi ha diverses variacions disponibles del cursor ocupat, incloent-hi una icona de cursor Sense reacció, Parpellejant, Botant o Estàtic sense animació.

La notificació d'inici tradicional del Plasma™ prendrà una altra forma, el qual podreu activar i desactivar des d'aquí. Normalment quan engegueu una aplicació, obteniu una entrada immediata a la barra de tasques, amb la icona substituïda per una rodeta dentada en rotació per a indicar-vos que quelcom està succeint. Podeu activar/desactivar aquest comportament amb la casella de selecció Habilita l'animació.

No totes les aplicacions que engegueu mostraran una finestra o una entrada a la barra de tasques. Algunes, per exemple, s'acoblen a la safata del sistema del Plasma™. Alternativament, podria ser que s'enviïn a un altre escriptori virtual, si a la secció Comportament de la Configuració de la barra de tasques està seleccionada l'opció Des de l'escriptori actual per al commutador Mostra només les tasques. Establint un temps d'expiració es garanteix que, fins i tot en aquests casos, encara podreu rebre informació de llançament, però també desapareixerà una vegada hagi finalitzat la tasca.