Teclat

McBride, Mike

Mahfouf, Anne-Marie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.21 (5 de desembre de 2020)

Aquest mòdul permet escollir el mode de funcionament del vostre teclat.

Hi ha tres pestanyes en aquest mòdul.

La pestanya Maquinari

L'efecte que produeix la selecció d'aquestes opcions depèn de les característiques del maquinari del vostre teclat i del servidor X en el qual s'està executant el Plasma™. Per exemple, podeu trobar que la tecla per a modificar el volum no produeix cap efecte perquè aquesta propietat no està disponible al vostre sistema.

Model de teclat:

Aquí podeu configurar el model de teclat. Aquesta opció és independent de la disposició de teclat i es refereix al model de «maquinari», és a dir, la forma en què es va fabricar el teclat. Els teclats moderns que venen amb l'ordinador en general tenen dues tecles extres i es coneixen com a models de «104 tecles», probablement és el que us cal si no sabeu quin tipus de teclat teniu.

Bloq Núm en iniciar el Plasma

Sempre podeu escollir Engegat o Apagat quan s'inicia el Plasma™ o podeu escollir que el Plasma™ deixi la Bloq Núm com estava abans d'iniciar-se.

Quan es manté premuda una tecla:

Aquí és possible seleccionar una de les opcions d'arbre, concretament:

Mostra els caràcters accentuats i similars

Si se selecciona aquesta opció, quan es manté premuda una tecla mentre s'introdueix text, es mostrarà una finestra emergent que permet triar entre diverses formes accentuades del caràcter.

No facis res

Aquesta opció permet desactivar qualsevol activitat quan premeu i manteniu premudes les tecles.

Repeteix la tecla

Si se selecciona aquesta opció, si premeu una tecla i la manteniu premuda es produirà el mateix caràcter repetidament fins que la deixeu anar. Pel que prémer una tecla i mantenir-la premuda tindrà el mateix efecte que prémer-la successivament.

Suggeriment

Gairebé tots els usuaris desitjaran tenir aquesta opció seleccionada, perquè facilita significativament la navegació per documents amb les tecles de les fletxes.

Retard

Aquesta opció permet establir la demora després que es pressiona una tecla, s'iniciarà la generació dels codis de tecla.

Velocitat

Aquesta opció permet establir la velocitat a la qual es generen els codis de tecla mentre es prem una tecla.

Escriviu alguns caràcters en el quadre de text Àrea de proves per a verificar les opcions.

Molts ordinadors no acceptaran aquesta funció.