Activitats

Chornoivan, Yuri

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.20 (12 d'abril de 2021)

Activitats

Introducció

Aquest mòdul permet configurar les activitats. Les activitats són una forma de tenir múltiples configuracions del Plasma™, cadascuna amb un conjunt de ginys i temes diferents. Algunes activitats poden ser privades. Aquestes activitats no enregistren les vostres accions. Per exemple, no segueixen quin document s'ha obert recentment.

El mòdul es divideix en tres pestanyes: Activitats, Canvi i Privadesa.

Activitats

Aquesta pestanya llista les vostres activitats actuals. Passeu el cursor del ratolí per sobre dels elements a la llista per a revelar els botons per a configurar o eliminar les activitats.

Utilitzeu el botó de superposició per a configurar l'activitat. Podeu canviar els paràmetres següents de l'activitat:

Icona

La icona de l'activitat es pot veure al selector del gestor d'activitats en el plafó del Plasma™. Feu clic sobre la icona actual per a triar alguna icona de tot el sistema o exploreu el sistema de fitxers per a seleccionar una icona personalitzada.

Nom

Doneu-li a l'activitat un nom reconeixible.

Descripció

Creeu una descripció de forma lliure de l'activitat que es mostrarà a sota del nom al selector del gestor d'activitats en el plafó del Plasma™.

Privadesa

Marqueu l'element No segueixis l'ús d'aquesta activitat per a desactivar qualsevol seguiment de la vostra activitat.

Drecera per a alternar

Premeu el primer botó per a introduir la drecera nova per a canviar a l'activitat. Premeu el segon botó per a eliminar la drecera actual.

En fer clic al botó s'eliminarà l'activitat.

En fer clic al botó Crea nova... a sota de la llista, s'obrirà el diàleg Crea una activitat nova, el qual és similar al diàleg de configuració de l'activitat que s'ha descrit anteriorment.

Canvi

Aquí podreu configurar si el Plasma™ haurà de recordar l'Escriptori virtual actual per a cada activitat (necessita reiniciar). També és possible configurar les dreceres per a recórrer la llista d'activitats.

Per a obtenir més informació sobre com utilitzar el sistema de dreceres del KDE, vegeu la secció Usar i personalitzar les dreceres en els Fonaments del KDE.

Privadesa

Aquesta pestanya permet configurar el temps de les activitats per a Mantén l'historial: i netejar algunes dades de seguiment. Utilitzeu el botó desplegable Neteja historial per a fer que el PlasmaOblida la darrera hora, Oblida les dues darreres hores, Oblida un dia o Oblida-ho tot.

A continuació, podreu configurar l'interval d'aplicacions per a memoritzar els documents oberts en les vostres activitats. Utilitzeu l'element Per a totes les aplicacions per a emmagatzemar totes les dades, l'element No ho recordis per a desactivar l'emmagatzematge de les dades o l'element Només per a aplicacions específiques per a una selecció detallada (en fer clic sobre l'element de l'aplicació s'alternarà el seu mode actual).

Marqueu l'element Bloqueja les aplicacions que no estiguin a la llista per a desactivar el seguiment de totes les aplicacions que no es trobin a la llista.