Data i hora

McBride, Mike

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma
5.12 (25 de març de 2018)

Data i hora

Podeu utilitzar aquest mòdul per a modificar la data i hora del sistema, utilitzant una interfície gràfica còmoda.

Nota

Atès que aquests valors no sols us afectaran com a usuari, sinó a tot el sistema, haureu de tenir accessos d'administrador del sistema (root) per a canviar la data i l'hora del sistema. Si no teniu aquest nivell d'accés, aquest mòdul tan sols us mostrarà els valors actuals i no podreu desar els canvis.

Data i hora

Si marqueu Estableix la data i hora automàticament, aquest mòdul emprarà el systemd per a obtenir la data i l'hora.

En un ordinador sense systemd, s'utilitzaran les utilitats NTP com rdate o ntpdate. Si aquestes utilitats falten, instal·leu-les.

Quan accediu a la sessió del Plasma™ mentre esteu en línia o quan connecteu més endavant a Internet, es produirà l'accés a un o més servidors NTP.

Això no és suficient, si cal mantenir un rellotge de precisió durant un llarg termini de temps. Sí que ens serà d'utilitat per a establir l'hora ocasionalment en màquines que no tenen accés a la xarxa a tota hora, com ara ordinadors portàtils.

Si no utilitzeu un servidor de temps, podeu establir manualment la data al calendari.

Utilitzeu els controls a la part inferior del calendari per a seleccionar la data actual, introduïu la data en el quadre d'edició o trieu la setmana de l'any a partir de la llista desplegable.

Podeu establir l'hora utilitzant els botons de selecció de valors que hi ha a baix del rellotge analògic. També podeu introduir directament el valor.

Zona horària

Per a establir una nova zona horària, simplement seleccioneu-la a la llista. Utilitzeu el quadre de filtre per a cercar l'Àrea o Regió desitjada.