Indeling van uitgaven

Dit is allemaal best, maar waar ging dat geld allemaal naar toe ? Om dit uit te vinden, gaan we een rapport van de tracker maken. Klik met de rechtermuisknop op de volger-regel en selecteer Rapport openen....

Dit opent een rapport in een nieuwe tab, met alleen de handelingen die bij deze volger horen. De standaardindeling voor de datum is "Huidige maand", het kan daarom zijn dat het rapport leeg is als alle handelingen daarvoor zijn gemaakt. Laten we het daarom veranderen naar "Alle datums":

Dit geeft een goed overzicht van de uitgaven per categorie. Laten we dit in een taartdiagram tonen, voor een meer natuurlijker presentatie:

Het is nu vrij duidelijk dat de meest uitgaven tijdens de vakantie voor transport en voedsel waren. Meer informatie ? Natuurlijk, laten we een niveau dieper in de categorieën gaan, door de plus pictogram te gebruiken.

Hmm, niet veel meer informatie hier, behalve dat er in de categorie "Transport", alleen de subcategorie "Auto" is gebruikt. Laten we een grafiek van deze subcategorie maken, door de taartpunt te selecteren, en met de rechtermuisknop erop te klikken, en daarna Rapport openen te selecteren:

Dit opent een andere tab met daarin een rapport over alleen de subcategorie "Transport > Auto".

Hmm, niet echt interessant... Maar er zijn meer subcategorieën. Laten we het nog een keer uitvouwen:

Ah, nu weten we dat we 362.27€ aan brandstof en 131.90€ aan tol (in Frankrijk, moet je betalen om op sommige snelwegen te mogen rijden). Ok, Ik weet dat we dit konden verwachten ;-). Ik wil ook weten hoe deze twee categorieën in de tijd zijn gebruikt:

Merk op dat we het grafiek-type hebben verandert naar "Lijn", en de kolommen naar "Week".