Oscilloscoop

De oscilloscoop kan de data van logica, spanningen en stromen opnemen. De logica-probe is geoptimaliseerd voor de opslag van booleaanse samples, en moet daarom bij het meten van logica worden gebruikt in de plaats van de spanning-probe.

Om data te verzamelen, creëert u eerst een probe, en verbind die met het gewenste punt in het schema. U krijgt onmiddellijk in de oscilloscoop het resultaat te zien. Door meer probes toe te voegen zal de resultaten naast elkaar geplaatst worden - u kunt deze herpositioneren door de pijlen aan de linkerkant van het beeld op de oscilloscoop te verslepen, en u kunt de kleur daarvan wijzigen via de attributen van de probes.

U kunt voor spanning en stroom-probes het meetbereik aanpassen in de Item Bewerken-zijbalk aan de rechterkant.

U kunt met een schuifknop IN- en UIT-zoomen. De schaal is logaritmisch; Voor elke paar pixels dat de schuifknop beweegt, wordt de zoom factor vermenigvuldigt met een constante. KTechlab simuleert logica tot de maximale precisie van 1 microseconde, en bij een maximale zoom, wordt een microseconde voorgesteld door 8 pixels.

Als u de schuifknop naar het eind heeft verschoven, dan blijft het daar staan als nieuwe data binnenkomt. Als de schuifknop niet aan het eind staat, dan blijft de positie van de schuifknop op het zelfde tijdpunt staan. Het beeld op het scherm van de oscilloscoop kunt u voorwaarts en achterwaarts in de tijd verplaatsen door met de linkermuisknop het beeld te verslepen. Vanwege beperkingen van het gebruikte widget system, verloopt het verschuiven nogal schokkerig als u maximaal ingezoomd bent.

Als u in het beeld van de oscilloscoop met de rechtermuisknop klikt dan opent u een contextmenu waarin u kan instellen hoe vaak het beeld van de oscilloscoop wordt bijgewerkt. Hierdoor kunt u kiezen tussen een vloeiender weergave en minder belasting van de microprocessor.