Opzetten van een sessie en importeren van een bestaand project

Laten we het bij het voorbeeld van de Linux® kernel en de device driver houden — u wilt misschien deze twee voorbeelden vervangen door uw eigen set bibliotheken of projecten. Om een nieuwe sessie voor deze twee projecten aan te maken, gaat u in het menu naar SessieNieuwe sessie starten linksboven (of, als dit de eerste keer is dat u KDevelop gebruikt: gebruik gewoon de standaard sessie die u krijgt bij het eerste gebruik, deze is leeg).

We willen vervolgens deze sessie vullen met projecten waarvan we even aannemen dat ze al ergens aanwezig zijn (het aanmaken van nieuwe lege projecten wordt elders in deze handleiding beschreven). Hiervoor zijn er eigenlijk twee methoden, de keuze is afhankelijk van of het project al ergens op uw harde schijf aanwezig is of dat nog moet worden gedownload van een server.

Optie 1: Een project importeren Uit een versiecontrolsysteemserver

We gaan ervan uit dat het project dat we willen gaan opzetten — de Linux®-kernel — nog in een versiebeheersysteem op een server aanwezig is en dat u het nog niet heeft uitgecheckt naar uw lokale harde schijf. Ga in dat geval naar het menu Project om de Linux® kernel als project in de huidige sessie aan te maken, volg daarna de volgende stappen:

  • Ga naar ProjectProject ophalen om een project te importeren

  • Er zijn meerdere manieren om in de huidige sessie een nieuw project te beginnen , afhankelijk van waar de bronbestanden vandaan komen: u kunt eenvoudig in KDevelop een bestaande map aanwijzen (zie optie 2 hieronder), maar u kunt ook aan KDevelop vragen om de bronbestanden vanuit een repository te downloaden.

  • Aannemend dat u nog geen versie hebt opgehaald (checked out):

    • In het dialoogvenster Bron selecteren maak een keuze uit Uit bestandssysteem, Subversion, Git, GitHub of KDE

    • Kies een werkmap als doel waar de broncode naar toe uitgecheckt moet worden.

    • Geef een URL op voor de locatie van de repository waar u broncode kan verkrijgen.

    • Klik op Gaan. Het kan zijn dat u daarna afhankelijk van de snelheid van uw verbinding en de grootte van het project vrij lang moet wachten. Helaas geeft de voortgangsbalk van KDevelop 4.2.x niet de werkelijke voortgang weer, maar u kunt wel door regelmatig via het commando

      du -sk /path/to/KDevelop/project

      op de commandoregel zien hoeveel al is gedownloaded.

Opmerking

Het probleem van de voortgangsbalk is gemeld als KDevelop bug 256832.

Opmerking

Tijdens dit proces krijg ik ook de foutmelding You need to specify a valid location for the project, welke u gerust kan negeren.

  • Het vraagt u in deze map een KDevelop project-bestand te selecteren. Maar omdat u waarschijnlijk er nog geen heeft, kunt u gewoon op Verder klikken.

  • Klik opnieuw op Verder

  • KDevelop zal u vervolgens vragen om een project manager te kiezen. Als in dit project standaard UNIX® make bestanden aanwezig zijn dan kiest u de makefile projectmanager.

  • KDevelop zal starten met opnemen van het gehele project. Dit kan opnieuw nogal wat tijd in beslag nemen om alle bestanden te doorlopen en indexen van klassen etc. te maken. Onderaan het hoofdvenster is een voortgangsbalk die de voortgang aangeeft. (Als u meerdere processor cores heeft dan kan u dit proces versnellen door naar InstellingenKDevelop instellen te gaan en vervolgens naar Achtergrond ontleder links te gaan en het aantal threads voor achtergrond ontleden te verhogen.)

Optie 2: een project importeren die al aanwezig is op uw harde schijf

Als alternatief, als het project waaraan u wilt gaan werken al aanwezig is op uw harde schijf (Omdat bijvoorbeeld u het als tar-bestand heeft gedownload van een FTP server, omdat u het al heeft uitgecheckt van een versiebeheersysteem, of omdat het uw eigen project is dat alleen op uw eigen harde schijf bestaat ), gebruik dan ProjectProjecten openen / importeren en kies in het dialoogvenster de map waarin uw project aanwezig is.