Flux de treball del panorama

Els panorames requereixen un flux de treball una mica diferent de l'edició normal de les fotografies. Això es deu a la necessitat de múltiples fitxers d'origen. L'eina d'elecció pels panorames és Autopano Pro, però l'última versió de digiKam hauria d'anar bé i s'ajusta al pressupost zero. La següent llista descriu els passos necessaris:

  1. Etiquetar correctament les fotografies que pertanyen a un panorama en el KPhotoAlbum. Això es fa principalment per a evitar el descart d'imatges per accident, en ordenar les dolentes entre les fotografies preses. En aquest punt, és possible que també vulgueu apilar el conjunt d'imatges d'origen.

  2. Pel proper pas almenys teniu dues opcions simples:

    1. Podeu deixar que Autopano Pro trobi automàticament els panorames des del directori de fotografies.

    2. O podeu enviar les imatges adequades a Autopano Pro a través de la línia d'ordres per a accelerar les coses. Això és útil si el directori d'imatge conté una gran quantitat d'imatges, especialment RAW. Això requereix que corregiu l'script que inicia Autopano Pro per a acceptar l'entrada i per a crear un fitxer d'escriptori o invocar un programa extern amb la seva pròpia línia d'ordres.

  3. Si succeeix que al panorama resultant hi falta una petita part, podeu enganxar-la manualment, p. ex., amb el Gimp. Gimp treballa generalment molt bé si hi ha prou «estructura» per a ser clonades, però no hi ha absolutament cap garantia que obtindreu resultats útils.

  4. Deseu la imatge nova en algun lloc en el directori d'imatge del KPhotoAlbum i executeu MantenimentTorna a explorar les imatges i vídeos. Això hauria de detectar el panorama nou i incloure'l a la galeria de fotografies.

  5. Si heu establert correctament l'apilament automàtic de les imatges noves i el nom del panorama nou coincideix amb les regles per això, el panorama haurà d'estar a la part superior de la pila. En cas contrari, ordeneu les imatges per data, de manera que el panorama nou acabi a sobre de les imatges d'origen i apileu manualment. (Autopano Pro sembla escriure la informació EXIF ​​de la primera imatge en el panorama).

  6. Encara podeu afegir etiquetes en aquest punt al panorama o també podeu incloure totes les imatges d'origen amb Ctrl+2.