fish

Walter, Jörg

Hards, Brad

Traductor: Antoni Bella
revisió KDE
4.5 (27 d'octubre de 2010)

Permet accedir a fitxers d'altres ordinadors utilitzant el protocol Secure SHell (SSH). L'ordinador remot necessitarà que s'estigui executant el dimoni SSH, però la resta del protocol utilitza eines de la línia d'ordres estàndard, tal com es comentarà a continuació.

Utilitzeu el procés de treball KIO «fish» de la manera següent: fish://nom_màquina o fish://nom_usuari@nom_màquina.

Nota

Caldrà que utilitzeu barres invertides dobles.

Podeu ometre el nom_usuari (i el següent símbol @) si teniu el mateix nom d'usuari en ambdós ordinadors.

Podeu afegir una contrasenya amb el format fish://nom_usuari:contrasenya@nom_màquina, però tampoc és necessari, ja que de no indicar-la us la demanarà.

Si esteu executant el dimoni SSH en un port no estàndard, podeu especificar-lo utilitzant la sintaxi normal d'un URL, tal com s'indica a continuació: fish://nom_màquina:número_port.

Fish hauria de funcionar en qualsevol ordinador remot basat en UNIX® i que sigui més o menys compatible amb POSIX. Utilitza les ordres cat, chgrp, chmod, chown, cp, dd, env, expr, grep, ls, mkdir, mv, rm, rmdir, sed i wc. Fish inicia /bin/sh en el seu intèrpret d'ordres i espera que sigui un intèrpret d'ordres Bourne (o compatible, com el bash). Si estan disponibles les ordres sed i file, així com un fitxer /etc/apache/magic amb les signatures dels tipus MIME, aquestes seran utilitzades per a intentar determinar els tipus MIME.

Si està disponible Perl a la màquina remota, serà utilitzat en el seu lloc. Aleshores sols seran necessaris env i /bin/sh. L'ús de Perl disposa de l'avantatge addicional de ser més ràpid.

Fish, fins i tot podria funcionar en màquines Windows®, si s'instal·len eines com Cygwin. Totes les utilitats anteriorment mencionades hauran d'estar a la variable d'entorn PATH predeterminada del sistema i l'intèrpret d'ordres inicial haurà de ser capaç de processar l'ordre echo FISH:;/bin/sh correctament.