Scherm vergrendelen

Mike McBride

Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening Plasma 5.20 (2020-07-02)

In deze module kunt u bepalen na hoeveel tijd de schermvergrendeling wordt geactiveerd, de rustperiode voor ontgrendelen zonder wachtwoord en het uiterlijk kiezen van uw schermvergrendeling.

Bovenaan bevindt zich keuzevakje Scherm automatisch vergrendelen voor de schermbeveiliging en een draaischakelaar waarin u instelt hoe lang het duurt voordat de schermbeveiliging gestart wordt. U kunt hier elk gewenst positief aantal minuten invullen.

Het keuzevakje Na ontwaken uit slaap kan gebruikt worden om het vergrendelen van het bureaubladscherm na het onderbreken van het systeem aan of uit te schakelen.

Daaronder is een draaischakelaar met label Ontgrendelen zonder wachtwoord toestaan voor. Wanneer u een toets aanslaat of op de muis een knop indrukt om de schermbeveiliging te stoppen voor de tijd ingesteld in de draaischakelaar, om naar uw werk terug te keren, wordt niet gevraagd om het wachtwoord in te typen. Het wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om u op het systeem aan te melden.

Als u het scherm handmatig vergrendelt wordt de wachtwoordbeveiliging onmiddellijk ingeschakeld.

U kunt een sneltoets definiëren om het scherm te vergrendelen met het veld Sneltoets.

De standaard sneltoets Ctrl+Alt+L biedt een snelle manier om het scherm handmatig te vergrendelen.

Als u de achtergrond in vergrendelde status wilt wijzigen druk op de knop Configureren naast het label Uiterlijk. Daarna kunt u het Type achtergrondafbeelding wijzigen.

U kunt een Vlakke kleur als type achtergrondafbeelding kiezen.

Gebruik anders een enkele afbeelding of een diashow met afbeeldingen uit een map of laad nieuwe achtergrondafbeeldingen vanaf het internet.