Plasma-stijl

Andrew Lake

Carl Schwan

Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening Plasma 5.20 (2021-04-09)

Plasma™ komt met meerdere stijlen. De Plasma™-stijl definieert hoe de verschillende componenten van Plasma™ getoond worden (bijv. Plasmoids, panelen, widgets).

De Plasma™-stijl aanpassen

In deze module kunt u:

  • Plasma™-stijlen installeren en kiezen

  • Plasma™-stijlen bewerken

  • Plasma™-stijlen verwijderen

Het is mogelijk de stijlenlijst te filteren met het veld Zoeken... boven het raster. Bovendien kunt u het keuzevak naast dit veld gebruiken om alleen de Lichte thema's te gebruiken, de Donkere thema's of de thema's Compatibel met kleurenschema.

Als u een stijl wilt verwijderen, gebruik het overlaypictogram rechts onderaan het stijlpictogram. Om deze actie terug te draaien klik op het pictogram. Als u op de knop Toepassen of OK drukt worden de stijlen, geselecteerd voor verwijderen, echt verwijderd, u kunt dus geen individuele of alle verwijderingen ongedaan maken.

Als het pakket plasma-sdk op uw systeem is geïnstalleerd, verschijnt er een knop bij zweven boven een stijlvoorbeeld en laat u Plasma themaverkenner starten.

Voor meer technische informatie bezoekt u deze pagina.

Nieuwe Plasma-stijlen ophalen...

Om dit te gebruiken, moet u verbonden zijn met het internet. Wanneer u op deze knop klikt, wordt er een venster weergeven waarin u een nieuwe plasma-stijl kunt kiezen. De knop Installeren in dit venster installeert de gekozen Plasma™-stijl en nadat u het venster heeft gesloten, is de stijl klaar voor gebruik.

Nieuwe Plasma-stijlen ophalen...

Uit bestand installeren...

Dit kunt u gebruiken om van het internet gedownloade stijlen aan de stijlenlijst toe te voegen. Wanneer u op deze knop klikt, wordt de bestandsdialoog geopend waarin u het archiefbestand van de Plasma™-stijl kunt opzoeken.

Met de knop Openen in deze dialoog, installeert u de aangewezen stijl en wordt deze beschikbaar in de stijlenlijst.