Subversion en getimede instellingen voor taken

Tabel 5.1. Subversion

Controleren voor updates wanneer een werkkopie geopend wordtBij het openen van een werkkopie onmiddellijk in de achtergrond starten van een controle voor updates.
Beginnen met vullen van de log-cache bij openenIndien ingeschakeld, gaat kdesvn de logcache opnieuw vullen wanneer een repository of een werkkopie wordt geopend als de repository-URL niet lokaal is (file://)
Controleer of items de eigenschap svn:needs-lock hebbenControleer bij werkkopieën of een item deze eigenschap heeft en toon in dat geval een speciaal icoontje ernaast. Dit inschakelen maakt het overzicht erg langzaam.
Bestandsdetails laden wanneer bestanden op afstand getoond wordenIndien ingeschakeld, haalt kdesvn meer gedetailleerde informatie over bestanden in de overzicht van repositories op afstand. Men kan dan vergrendelingen van anderen in het overzicht zien. Wees voorzichtig: dit inschakelen maakt de lijst ERG langzaam!
Item-informatie recursief opvragenIndien ingeschakeld, zal info bij een map informatie over alle items in deze map verzamelen, kan erg langzaam zijn.
Wachtwoorden opslaan voor verbindingen op afstandHet opslaan van wachtwoorden is vaak een veiligheidsprobleem. Subversion bewaart zijn wachtwoorden in een plat bestand, dat wil zeggen wachtwoorden in leesbare tekst! Wees daarom voorzichtig met het inschakelen hiervan en lees daarom ook het volgende item. In dit item wordt alleen verteld dat wachtwoorden opslaan de standaard is, u kunt dit voor speciale doelen veranderen in het login venster.
Wachtwoorden opslaan in KDE PortefeuilleBij het bewaren van wachtwoorden is het bestand met leesbare tekst een gat in de veiligheid. kdesvn kan de wachtwoorden opslaan en ook weer gebruiken in de versleutelde KDE-wallet in plaats van de normale plek (vanaf versie 0.12.0). Aan de andere kant kunnen andere subversion-cliënt's dit niet inlezen, dus moet u bij het gebruik van programma's zoal svn-commandline of rapidsvn ze toch opnieuw invoeren. Zolang subversion de opslag van wachtwoorden niet versleuteld is het misschien verstandiger om ze helemaal niet op te slaan.
Interne wachtwoord cache gebruikenAls een wachtwoord niet definitief is opgeslagen dan kan kdesvn het onthouden totdat kdesvn afsluit, u hoeft het daarom niet bij iedere gebeurtenis opnieuw in te voeren. Deze cache is niet permanent, het wordt dus nergens opgeslagen.
Logbestanden houden node-veranderingen bijIndien ingeschakeld, komen kopieeracties ook in de log.
Log leest altijd een lijst van gewijzigde bestandenHet logcommando kan een overzicht van gewijzigde bestanden in de vastlegging (commit) opnemen. Dit is erg handig en meestal kost dit niet meer verkeer.
Items nakijken voor vastleggenWanneer toevoeging wordt uitgevoerd, kan kdesvn controleren wat te doen. Als bijvoorbeeld er items zonder revisie zijn toegevoegd, dan krijgt u de veranderde items te zien en legt daarna vast (commit). Dit kost afhankelijk van de boom meer of minder tijd.
Nieuw items in vak voor vastleggen (commit) verbergenMoeten items zonder revisie getoond worden in vastleg dialoog.
Update wijzigt in plaats van conflicten veroorzakenIndien ingesteld resulteert een lokale toevoeging op hetzelfde pad als een inkomende toevoeging van dezelfde soort node in een normale node met een mogelijk lokale wijziging, in plaats van een conflict in de boomstructuur.
Bijwerken maakt ontbrekende hogere mappenIndien ingesteld, maak elke niet-bestaande hogere mappen aan, ook door ze te ze te controleren bij depth=empty

Tabel 5.2. Getimede jobs

Op gewijzigde items controleren elke N seconden

Controleer op bijgewerkte items elke N seconden

Indien ingeschakeld, zal van de werk-kopie regelmatig op updates of wijzigingen gecontroleerd worden, wanneer netwerk is ingeschakeld