Regió i idioma

McBride, Mike

Tateneni, Krishna

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.26 (23 de juny de 2022)

En aquesta pàgina podreu establir els idiomes preferits i els formats en els quals es mostrarà l'espai de treball Plasma™ i les aplicacions KDE.

En la majoria dels casos només cal seleccionar l'idioma i totes les opcions es configuraran de la manera apropiada. L'espai de treball Plasma™ i les aplicacions KDE estan escrites en anglès americà i són traduïdes a molts idiomes diferents per equips de voluntaris. Aquestes traduccions hauran d'estar instal·lades abans que pugueu optar per utilitzar-les.

Nota

Assegureu-vos que heu instal·lat els paquets d'idiomes o les traduccions del Plasma™ per als idiomes que voleu emprar.

Com el Plasma™ aprofita les biblioteques Qt™, necessitareu les traduccions de les Qt™ per als idiomes seleccionats, per tal de tenir una IGU totalment localitzada.

En cada barra de selecció podeu veure exemples de l'aspecte de les opcions de configuració i com s'empraran les unitats de mesura. A més dels nombres, podeu veure com es mostren els valors de moneda, les dates i hores en format llarg i curt. Quan canvieu qualsevol de les opcions, la vista prèvia mostrarà l'efecte dels canvis que hi feu.

En fer clic al botó Afegeix-ne més... a la subpàgina d'idioma es mostrarà la llista d'idiomes disponibles i inicialment es mostrarà la llengua seleccionada. Si la selecció mostra «No hi ha cap idioma configurat», no heu definit cap país i teniu de manera predeterminada l'idioma establert pel sistema, normalment C. Si l'idioma que voleu utilitzar no es mostra en aquesta llista, haureu d'instal·lar-la utilitzant el mètode habitual del vostre sistema.

Podeu eliminar un idioma de la llista principal seleccionant-lo i fent clic a la icona . Podeu canviar l'ordre de preferència de la llista seleccionant un idioma i fent clic a la icona .

En cas de necessitar opcions de format individual diferents, podeu seleccionar la configuració regional per als Nombres, Data i hora, Moneda i Unitats de mesura.

Nota

Anteriorment, l'idioma i els formats eren paràmetres independents. Des del Plasma™ 5.26, es van fusionar en aquest KCM anomenat Regió i idioma. Canviar un idioma fa canviar automàticament els paràmetres dels nombres, moneda, etc. al país o regió corresponent. No obstant això, aquest canvi no trenca l'antiga configuració. El fitxer de configuració encara es troba a ~/.config/plasma-localerc .