Cerca de fitxers

Handa, Vishesh

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.27 (30 de gener de 2023)

Aquest mòdul de l'Arranjament del sistema permet configurar quins fitxers s'hauran d'indexar per a una cerca ràpida. Internament s'empra una tecnologia anomenada Baloo per a cercar de manera eficient a través dels fitxers.

Afegiu el giny Cerca al vostre plafó o activeu la cerca al KRunner per a utilitzar els resultats de la indexació per a un accés més ràpid als vostres documents.

Activeu l'opció Activa la cerca de fitxers si voleu utilitzar les capacitats de cerca d'escriptori en el Dolphin i en les altres aplicacions del KDE. Desmarqueu-la si no voleu utilitzar la cerca de fitxers amb el Baloo (és possible utilitzar altres tecnologies de cerca, p. ex., el KFind).

Utilitzar Indexa també el contingut dels fitxers per a indexar addicionalment el contingut dels fitxers als noms de fitxer.

Marqueu l'opció Indexa els fitxers i carpetes ocults per a fer que el Baloo indexi els fitxers i carpetes ocults.

Nota

De manera predeterminada, restarà ocult qualsevol element on el nom de fitxer o de carpeta comenci amb un punt (.).

Configuració específica de carpeta

Presentarà una llista de les carpetes on es podrà indexar. De manera predeterminada, s'indexarà tota la carpeta $HOME, i no les altres carpetes o unitats.

Els suports extraïbles predeterminats no s'indexaran mai. Es poden suprimir de la llista de carpetes a excloure i després seran indexats.

És possible utilitzar el quadre combinat que hi ha al costat de cada element de la llista per a configurar si serà Indexada o No indexada.

Utilitzeu el botó de la paperera per a eliminar un element de la llista.

Inicia la indexació d'una carpeta.../Atura la indexació d'una carpeta...

En fer clic a qualsevol de les opcions esmentades anteriorment, es mostrarà el diàleg Seleccioneu una carpeta a incloure/excloure estàndard del Plasma™ i us permetrà triar la carpeta que es tractarà en conseqüència.

Per a obtenir més informació sobre les opcions de configuració addicionals, p. ex., com afegir una unitat muntada fora de la vostra carpeta $HOME, llegiu Baloo/Configuration.