Com seleccionar

El Kwave permet seleccionar un interval continu de mostres, així com qualsevol combinació de canals (si editeu un fitxer multicanal). Si seleccioneu un interval de mostres (àmbit de temps), totes les ordres següents es limitaran a aquest interval i desseleccionant un canal, el seu contingut no es modificarà.

Seleccionar els canals

Seleccionar o desseleccionar un canal és molt senzill. Només feu clic al símbol del llum al costat esquerre del senyal per a canviar el seu estat:

llum verdauna llum verda significa «habilitat», mentre que

llum vermellauna llum vermella significa «inhabilitat».

Nota

Nota: Si un canal està desseleccionat, tampoc no serà audible durant la reproducció!

Seleccionar les mostres

Si seleccioneu un interval de mostres al Kwave, aquest interval serà inclusiu. Això significa que la primera i última mostra seleccionades pertanyen a la selecció i s'utilitzaran per a les accions següents. De manera que, fins i tot si no heu seleccionat un interval, només una mostra, la selecció mai no estarà «buida». Així, per exemple, si no veieu un interval seleccionat, la funció «suprimeix» s'aplicarà a aquesta mostra individual.

La forma més senzilla de seleccionar un interval de mostres és fer-ho amb el ratolí. Funciona com quan l'utilitzeu en les altres aplicacions: només cal prémer el botó esquerre del ratolí en el punt on vulgueu començar la selecció i deixeu-lo anar on vulgueu que finalitzi.

Si voleu ajustar o moure el començament o el final de la selecció, podeu moure el cursor del ratolí a prop del començament o del final de la selecció fins que el cursor canviï de la fletxa estàndard a una fletxa cap a l'esquerra o dreta i, a continuació, premeu el botó esquerre del ratolí i ajusteu la selecció.

També podeu ampliar o reduir la selecció a un punt concret mantenint premuda la tecla Maj mentre feu clic amb el botó esquerre del ratolí. Depenent de quina vora sigui més propera, la vora esquerra o dreta de la selecció s'establirà fins a la posició nova. Si no hi havia res seleccionat, s'establirà des del començament.

També hi ha algunes funcions disponibles a través del menú i, per descomptat, algunes dreceres de teclat:

  • seleccionar tot el senyal: EditaSeleccióTot (Ctrl+A)

  • seleccionar un interval: EditaSeleccióInterval (R)

  • l'àrea visible actualment: EditaSeleccióÀrea visible (V)

  • el bloc de mostres següent, començant una mostra després del final de la selecció actual i amb la mateixa longitud: EditaSeleccióSegüent (Maj++)

    (Consell: utilitzeu la tecla «+» des del teclat numèric!)

  • el bloc anterior de mostres, finalitzant una mostra abans del començament de la selecció actual i amb la mateixa longitud: EditaSeleccióAnterior (Maj+-)

    (Consell: utilitzeu la tecla «-» des del teclat numèric!)

  • eliminar qualsevol selecció i seleccionar «res»: EditaSeleccióRes (N)

  • ampliar la selecció fins al començament del senyal (primera mostra): EditaSeleccióAl començament (Maj+Inici)

  • ampliar la selecció fins al final del senyal (última mostra): EditaSeleccióAl final (Maj+Fi)

  • expandir la selecció actual esquerra i dreta fins a l'etiqueta següent (o començament/final del senyal si no n'hi ha cap), començant a la posició actual del cursor: EditaSeleccióExpandeix a les etiquetes (E)

  • seleccionar l'àrea entre dues etiquetes que hi ha directament des de la selecció actual o fins al final del senyal: EditaSeleccióA les etiquetes següents (Maj+Ctrl+N)

  • seleccionar l'àrea entre dues etiquetes anteriors que quedin des de la selecció actual o fins al començament del senyal: EditaSeleccióA les etiquetes anteriors (Maj+Ctrl+P)